Maftei: "Dan Petrescu va pleca în China după Supercupă sau după meciul cu Dinamo"

Ultima actualizare:

    Vasile MafteiFoto: Click!
Vasile MafteiFoto: Click!

Fundaşul celor de la ASA Vasile Maftei a declarat că antrenorul Dan Petrescu se va despărţi de mureşeni după Supercupa de miercuri sau meciul de duminică cu Dinamo, din prima etapă a Ligii I. "Bursucul" va pleca în China, la Jiangsu Guoxin-Sainty.

"Ieri am aflat și despre plecarea lui Dan Petrescu. Nu a fost o duminică prea plăcută. Cei din conducere ne-au spus că Dan Petrescu are o ofertă foarte bună din China și e foarte posibil să plece. Dan Petrescu mi-a spus că nu ar fi plecat dacă nu era situația asta. El va rămâne pentru Supercupă, poate și pentru meciul cu Dinamo și apoi va pleca. Sau cine știe, poate rămâne", a spus Maftei, pentru Dolce Sport.

"Am primit vestea că o sumă din bani e blocată de DNA la club. Ni s-a propus un alt contract, să ne plătească 30 la sută și cei 70 la sută la sfârșitul anului, dacă vor primi bani de la televiziuni sau să ne calificăm în grupele Ligii Europa. Și cu o clauză în care putem pleca oricând. Eu am decis să plec. Având în vedere că Mister va pleca după Supercupă, eu am ales să plec. Eu nu cred că se mai poate în condițiile astea. Ne-am despărțit amiabil. A contat pentru mine foarte mult că era Dan Petrescu când am venit la Târgu Mureș. Și ei au fost luați prin surprindere, au vrut să facă niște plăți și au văzut că au conturile blocate de DNA. Cred că majoritatea jucătorilor va rămâne. Nu au alternativă imediat. Se bazează pe clauza asta de reziliere că pot pleca oricând. Eu așa am înțeles. Ieri am fost anunțați, pe la prânz, de către conducere, că trebuie să ne hotărâm până azi dimineață, ca să știe pe ce jucători se pot baza", a precizat Vasile Maftei.

Temporar, conturile clubului au fost blocate în urma controlului ce a avut loc în perioada 2014-2015, la sediul asociaţiei. Măsura blocării conturilor a fost contestată de club în instanţă.

Oficialii clubului au afirmat că prioritar este achitarea restanţelor către jucători. "În aceste condiţii, conducerea clubului va regândi strategia viitoare a întregii echipe, dar prioritar va fi achitarea restanţelor către jucători şi către personalul aflat sub contract. De asemenea, conducerea clubului îşi reafirmă atitudinea sa de totală transparenţă şi colaborare pentru clarificarea cât mai urgentă a cazului", se mai scrie în comunicat.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net