«M-au condamnat din cauza lui Gigi!»

Ultima actualizare:

    Gigi Becali şi-a făcut intrarea  la Steaua cu ajutorul lui Victor Piţurcă,  dar prietenia s-a stricat în 2013Foto: Mediafax
Gigi Becali şi-a făcut intrarea la Steaua cu ajutorul lui Victor Piţurcă, dar prietenia s-a stricat în 2013Foto: Mediafax

Gigi Becali a ajuns la Steaua ajutat de Victor Piţurcă şi Viorel Păunescu. Cu ultimul a rămas în relaţii de prietenie, însă cu fostul selecţioner nu mai vorbeşte deloc. Cel poreclit ”Satana” a povestit de ce a decis să rupă orice amiciţie, după ce latifundiarul din Pipera ”l-a turnat” în dosarul ”Valiza”, proces în urma căruia tehnicianul s-a ales cu o condamnare cu suspendare.

Ani la rând, Gigi Becali nu făcea nici o mişcare la Steaua fără să-l întrebe pe Victor Piţurcă, unul dintre oamenii care l-au adus pe machedon în fotbal, la echipa din Ghencea. “Lanţul de iubire” s-a rupt însă, iremediabil, fostul selecţioner preferând să nu mai vorbească absolut deloc cu patronul vicecampioanei. Şi totul a pornit de la incidentul din urmă cu câţiva ani, finalizat în 2013 cu o condamnare de un an de închisoare cu suspendare pentru Victor Piţurcă în ”Dosarul Valiza”, după ce a declarat procurorilor că banii pe care Becali îi dusese la Cluj - 1,7 milioane de euro - pentru a premia echipa Universitatea dacă învingea pe CFR, în 2008, erau pentru cumpărarea unui teren.

Invitat la Dolcesport, Piţurcă a dezvăluit cum a decurs acel proces şi de ce a primit o condamnare la închisoare. “De acum doi ani de zile, nu am vorbit cu Gigi Becali. M-am mai văzut o dată la proces, acolo, în sală, când a venit şi a recunoscut că el a făcut ce-a făcut cu valiza, că nu ştiu ce, de ne-a rezolvat instanţa atunci, mie cu supendare (...) Când eu am plecat de la Steaua am terminat relaţia cu Gigi Becali. Am mai făcut greşeala să semnez precontractul ăla şi apoi m-a turnat fără nici o problemă. A venit şi a recunoscut el ce a făcut. Nu l-a mai interesat de mine, de Teia Sponte, de altceva. Ne-au condamnat ăia ca pe nimic. Şi eu am semnat un precontract, vezi Doamne, că a cumpărat un teren. Eu nu am mai avut tangenţă cu el şi nici nu vreau să mai am. Nu vreau să mai am de-a face cu el! Nu voi mai colabora niciodată cu el”.

«Dacă nu are sigla,  nu e Steaua»

Piţurcă spune că actuala Steaua nu e, de fapt, Steaua pe care o ştie el. Drept urmare, dacă vrea să se considere o continuatoare a vechii echipe, patronul ei, Gigi Becali, trebuie să plătească. „Dacă nu are sigla, nu are palmaresul, nu e Steaua. E clar lucrul acesta. De ce nu vin suporterii la meci? Că e Steaua? Dacă ar fi Steaua, eu zic că stadionul ar fi plin. La meciul cu City au fost cetăţeni în tribune, care au venit să vadă şi pe City. Un sfert de stadion s-a bucurat că a luat bătaie. Gigi, când a luat Steaua, trebuia să facă o evaluare şi să plătească. Nu a făcut evaluarea, nu a plătit. Punct. El nu s-a folosit de banii de la Steaua? Pe Roşu şi pe Luţu s-au luat vreo 4 milioane de dolari. Cine s-a folosit de banii ăia? A făcut greşeala asta. Trebuia să facă evaluare, să vadă ce costă şi vedea cum o rezolvă”, a declarat Piţurcă.

Iovan s-a certat cu Bumbescu 

Stefan Iovan
Stefan Iovan

Foşti colegi şi prieteni la cataramă de peste 30 de ani, cei doi stelişti nu-şi mai vorbesc. Totul a pornit, cum poate era de aşteptat, de la o dispută profesională, pe vremea când Bumbescu era antrenorul naţionalei U16, iar Iovan directorul tehnic al echipelor de juniori. După ce echipa lui Bumbescu a pierdut în Irlanda, cu Germania (10-1), şeful lui, Iovan, i-a făcut referat şi i l-a dat preşedintelui FRF de atunci, Mircea Sandu. În urma celor scrise de Iovan şi a rezultatelor dezastruoase, Bumbescu a fost demis. 

Adrian Bumbescu
Adrian Bumbescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net