Lucian Sânmărtean, după trei ani printre "tricolori"

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Mijlocaşul Lucian Sânmărtean a anunţat că nu se aştepta să fie convocat la echipa naţională, dar nici nu e foarte mirat, şi are acum ca obiectiv să evolueze şi la Euro 2016, deşi va avea 36 de ani. El a explicat că întoarcerea sa după trei ani la naţională nu poate fi comparată cu revenirea lui Hagi, chiar dacă evenimentele s-au întâmplat înaintea unor meciuri cu Ungaria.

Sânmărtean, despre convocare: "Nu am avut nicio problemă de reacomodare la echipa naţională. Sunt jucători pe care îi cunosc, am mai jucat de foarte multe ori împreună. Sincer, nu mă aşteptam la această convocare, dar faptul că a venit este încununarea unui sezon bun, cu jocuri foarte bune şi atunci nici nu mă miră foarte tare. Dacă mă încearcă vreo emoţie? Sigur că sunt emoţii".

...despre EURO 2016: "Cred că atâta timp cât nu am parte de acidentări serioase, pentru că motivaţie şi continuitate am, cred că mai pot să joc. Mă simt foarte bine, iar fiind sănătos o să pot să mai joc. Bine, poate nu la un nivel extrem de ridicat pentru că timpul nu iartă pe nimeni. Dar pot să o mai duc. Vreau să joc la Euro, sigur că da, de asta continui. Persoanele dragi din viaţa mea mă motivează, mă fac dornic să continui şi să nu mă opresc".

...despre meciul cu Ungaria: "Meciul cu Ungaria va fi unul deosebit de greu, cu o încărcătură foarte mare. Lumea aşteaptă un joc bun şi un rezultat pe măsură. Echipa naţională a fiecărei ţări cred că îşi doreşte maximum la orice joc. Aşa că ştim că va fi o încărcătură deosebită, un joc de angajament, iar noi ne dorim să facem spectacol şi să câştigăm. Cred că arma este echipa. La nivelul acesta nu cred că poţi vorbi de un anumit jucător, diminuând calităţile celorlalţi. Din punctul meu de vedere echipa este importantă, echipa câştigă, echipa pierde".

...despre evoluţia sa: "Unde va decide (n.r. - selecţionerul) să joc, acolo voi juca. Voi încerca să dau maximum de randament. Oriunde în linia mediană. M-am obişnuit foarte mult la Steaua să joc în poziţia de mijlocaş central, aici se cere altceva. E o întreagă poveste din faptul că nu sunt foarte bun defensiv şi nu recuperez. Dar nici nu e calitatea mea de bază. Eu am început să încerc să fac faza a doua mai mult din plasament, din minte, din creier şi mai puţin din agresivitate pentru că nu e calitatea mea de bază. Eu am calităţi. E ca şi cum l-ai pune pe Pintilii să dribleze ca mine sau... Nu am văzut nicio dezbatere atât de mare pentru un jucător care se apără foarte bine că de ce nu driblează foarte bine. La noi, cu presa şi toată lumea, ia amploare un subiect care e evident că nu sunt genul de jucător care să distrugă, ci mai mult unul care construieşte. De ce să mi se ceară foarte mult să distrug când nu e calitatea mea de bază?".

...despre absenţa de la naţională: "Sigur că este ideologia dânsului (n.r. - Victor Piţurcă) de a transforma jocul echipei naţionale într-un joc defensiv sau mai defensiv. Îşi caută jucătorii care crede dânsul de cuviinţă şi atunci probabil că şi din considerentul ăsta nu am fost prea mult selecţionat. Fiindcă nu sunt tip care să dea dovadă de agresivitate extraordinară. Eu o să încerc să joc, să îmi fac treaba indiferent în ce poziţie sunt. Am încercat să mă autoeduc, să încep să mă apăr, dar prin alte calităţi, nu prin determinare, agresivitate şi forţă pentru că nu sunt genul".

...despre comparaţia cu Hagi, în privinţa revenirii la naţională: "Este o comparaţie deplasată. O comparaţie între mine şi Hagi este extrem, extrem de deplasată. Ce a făcut Hagi pentru România e una, ce am făcut eu pentru România e cu totul alta. Eu sunt doar un jucător care pe final încearcă să mai strălucească atât cât poate".

...despre prietenii maghiari: "Nu, nu am (n.r. - prieteni). Cu Keşeru am vorbit, atât, care e semi-ungur. Mai discutăm, chiar facem glume pe tema asta".

România va juca sâmbătă, ora 19.00, pe Arena Naţională, împotriva Ungariei în preliminariile Euro-2016.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net