Lucescu, ultimele zile în Ucraina

Ultima actualizare:

    Lui Mircea Lucescu i  se oferă un slariu de  5 milioane de euro  pe sezon în Turcia
Lui Mircea Lucescu i se oferă un slariu de 5 milioane de euro pe sezon în Turcia

După 12 sezoane petrecute la conducerea tehnică a lui Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu îşi face bagajele. Tehnicianul de 70 de ani e aşteptat în Turcia chiar peste câteva zile.

Surse apropiate clubului Şahtior au confirmat în presa ucraineană ceea ce se zvonea încă de la finalul anului trecut. 

Astfel, se pare că mâine, 8 ianuarie, „Il Luce” va avea o întâlnire faţă în faţă cu patronul „minerilor”, miliardarul Rinat Ahmetov, în care îl va anunţa pe acesta că intenţionează să plece din Ucraina. Sub contract cu gruparea din Doneţk până la finalul stagiunii, Lucescu are pe masă oferta concretă a turcilor de la Trabzonspor. Este vorba despre un proiect de nerefuzat, în condiţiile în care antrenorul român va avea un salariu aproape dublu (5 milioane de euro pe an) şi un buget de transferuri impresionant, de ordinul zecilor de milioane de euro. Totuşi, argumentul principal pe care Lucescu îl va arunca în faţa lui Ahmetov n-are legătură cu banii sau cu fotbalul. Mai exact, cel mai titrat antrenor român s-a săturat de situaţia politică tensionată din Ucraina şi vrea să-şi continue cariera într-un loc mai liniştit.

Este de 12 ani la Şahtior Doneţk

Rămâne de văzut dacă Rinat Ahmetov îl va mai putea deturna pe Lucescu sau dacă îi va da drumul chiar din această iarnă, la jumătatea sezonului. De altfel, la Trabzon se fac deja pregătiri pentru instalarea românului. 

Potrivit aceloraşi surse menţionate mai sus, „Il Luce” urmează să se deplaseze în Turcia la finalul săptămânii pentru a parafa înţelegerea cu noul preşedinte de la Trabzonspor, Muharrem Usta. 

De menţionat faptul că acesta din urmă a ajuns recent în fruntea clubului folosind ca armă electorală o promisiune făcută de Mircea Lucescu. Astfel, e greu de crezut că antrenorul lui Şahtior nu-şi va respecta cuvântul şi îi va lăsa pe „tigrii” de la Trabzon cu ochii-n soare.

Îi deschide drumul lui Răzvan

În negocierile cu Trabzonspor, se pare că Mircea Lucescu a insistat pentru o clauză specială. Astfel, „Il Luce” va semna un contract pe trei ani, dar îi va conduce singur pe turci doar în primele două sezoane. Ulterior, în ajutor ar urma să-i vină fiul Răzvan Lucescu, actualul antrenor al grecilor de la Xanthi Skoda, căruia îi va preda apoi ştafeta.

A luat 21 de trofee cu Şahtior

Mandatul lui Mircea Lucescu la Şahtior e cel mai glorios din istoria clubului ucrainean. Începând din 2004, atunci când românul a ajuns la Doneţk, „minerii” au câştigat nu mai puţin de 21 de trofee. 20 dintre acestea au fost pe plan intern (8 titluri, 5 Cupe şi 7 Supercupe), la care se adaugă preţioasa Cupă UEFA cucerită în 2009.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net