Lucescu, obsesia Federaţiei

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu are oferte din Turcia şi de la FRFFoto: AP
Mircea Lucescu are oferte din Turcia şi de la FRFFoto: AP

Mircea Lucescu a câştigat la Braga cu 2-1 turul sferturilor Ligii Europa, şi e aproape calificat în penultimul act al competiţiei, acolo unde a mai ajuns de două ori în carieră. Ca ciupercile după ploaie au apărut şi ofertele pentru el, din aceleaşi surse: Turcia şi FRF.

Echipa naţională a României va fi condusă la Euro 2016 de Anghel Iordănescu, dar cel mai probabil va rămâne fără selecţioner înaintea startului campaniei pentru Mondialul din 2018. Federaţia Română de Fotbal are o listă lungă de variante, iar numele avansează pe ea în funcţie de conjunctura de moment. Acum, la modă e din nou Lucescu. Nebăgat în seamă câte o lună sau două când joacă pe la Harkov sau Dnepropetrovsk, tehnicianul în vârstă de 70 de ani devine brusc interesant după isprăvi în Europa. Cum e aproape de o semifinală memorabilă, într-un moment greu al existenţei lui Şahtior, toată lumea speră ca Lucescu să se sature de problemele minerilor şi să plece. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil la vară, dar întrebarea este unde? Turcia pare cea mai probabilă destinaţie, românul având uşile deschise la absolut toţi granzii de pe Bosfor, plus Trabzonspor, cu care s-a negociat intens. Surse din apropierea antrenorului spun că acesta e deja înţeles cu o echipă din Superliga, dar ţine totul secret până la finalul acestei stagiuni. Federaţia Română de Fotbal nu vrea însă să accepte că “Il Luce” nu poate fi abordat şi pare că încearcă tot ce îi stă în putinţă ca să-l readucă la echipa naţională pentru preliminariile Mondialului din Rusia. “Mircea Lucescu este definiţia antrenorului universal. FRF încă mai speră să-l aducă selecţioner! E greu de vorbit despre şanse. După plecarea lui Piţurcă puteam băga mâna-n foc că îl numim. Şansele erau de 90%! Burleanu s-a dus în Ucraina, iar domnul Lucescu i-a cerut să vină cu un program concret. Era pe punctul de a accepta. După discuţia cu Ahmetov s-a răzgândit însă”, a spus Andrei Vochin, consilierul personal al lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF. Rămâne de văzut cum îşi vede Lucescu viitorul sau dacă interesul Federaţiei este doar pentru ca suporterii să nu spună că au pe listă toţi antrenorii, doar pe cel mai bun, nu. Praf de genul acesta s-a aruncat în ochii fanilor şi pe timpul lui Mircea Sandu, de aici pornind şi refuzurile în lanţ ale tehnicianului.

Se teme de returul de la Lvov

Mircea Lucescu e bucuros că a câştigat la Braga, dar entuziasmul său a fost estompat de golul înscris de portughezi în minutul 89. “Normal era să mai marcăm noi, nu să primim gol. Trebuia să avem o diferenţă mai mare. Golul din final e din vina mea. Aşa e când faci schimbări doar pentru a pune nişte nume în teren! La 2-1, Braga are posibilitatea să se gândească la un rezultat bun la Lvov, pe teren neutru, ceea ce la 2-0 sau 3-0 le era imposibil”, a spus tehnicianul român.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net