Lucescu, mai tare ca războiul din Ucraina

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu  antrenează Șahtior  din 2004
Mircea Lucescu antrenează Șahtior din 2004

Confictul din Crimeea, care a aruncat în haos şi disperare acea parte din Ucraina, nu-l impresionează prea tare pe Mircea Lucescu. Deşi de frică, câţiva jucători importanţi au plecat de la echipă în această vară, românul s-a orientat rapid şi a transferat în loc alţii.

Şahtior Doneţk nu mai părea atractivă în condiţiile luptei dintre separatiştii pro-ruşi şi forţele armate ucrainene, dar lucrurile s-au întors pe făgaşul normal. Mutarea echipei la Lvov, oraş situat diametral opus de zona de conflict, i-a convins şi pe străini că banii lui Ahmetov sunt încă la fel de valoroşi.

Astfel, Lucescu şi-a umplut repede găurile din lot făcute de fugari. Ieri a semnat pe patru ani cu echipa tehnicianului român Marcio Azevedo, fundaş brazilian în vârstă de 28 de ani.

O simplă adunare arată că acesta este al 13-lea jucător din „Ţara cafelei” care face efectiv parte din lotul „minerilor” şi al 14-lea sub contract, dacă îl mai punem la socoteală şi pe Patrick, împrumutat însă temporar la Internacional. Această cifră reprezintă un adevărat record de conaţionali străini care evoluează pentru o echipă din afara ţării de baştină. S-a ajuns ca numărul brazilienilor să fie la Şahtior mai mare decât al ucrainenilor, care sunt în prezent în număr de 13. Mai mult, Şahtior a depăşit echipe portugheze ca Benfica sau Braga, celebre pentru importurile în masă de fotbalişti sud-americani şi care au în lot doar 9, respetiv 11 brazilieni. Pentru Mircea Lucescu şi cei de la Doneţk, aceasta pare însă reţeta succesului şi nici măcar războiul nu poate constitui un motiv suficient de puternic ca s-o schimbe. 

Brazilienii lui Lucescu la Şahtior

Fundaşi: Ismaily, Azevedo

Mijlocaşi: Fred, Bernard, Marlos, Fernando, Douglas Costa, Teixeira, Ilsinho, Dentinho, Patrick

Atacanţi: Wellington, Luiz Adriano, Taison

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net