Lucescu, la război cu Guardiola

Ultima actualizare:

    Într-o zonă dominată de tensiuni politice, Şahtior şi Bayern  pornesc diseară bătălia pentru sferturile Ligii CampionilorFoto: Reuters
Într-o zonă dominată de tensiuni politice, Şahtior şi Bayern pornesc diseară bătălia pentru sferturile Ligii CampionilorFoto: Reuters

Mircea Lucescu se află în faţa unei noi încercări de a se strecura spre finala Ligii Campionilor, obiectivul declarat al tehnicianului român în ultimul deceniu. În calea lui „Il Luce” stă însă Bayern-ul antrenat de Pep Guardiola.

În oraşul Lvov, la doar 1.000 de kilometri de zona de conflict de la graniţa ruso-ucraineană, Mircea Lucescu are propriul său „război”. Visul românului de a ajunge cu Şahtior în fruntea fotbalului european s-a destrămat până acum înainte de faza semifinalelor, performanţa maximă a lui Şahtior fiind „sfertul” pierdut cu Barcelona în 2011. Înainte de prima manşă cu Bayern din optimile actualei ediţii, deviza lui Lucescu pare să fie „acum ori niciodată”.

Bayern a câştigat  cu 8-0 ultimul meci  din campionat,  contra lui Hamburg
Bayern a câştigat cu 8-0 ultimul meci din campionat, contra lui Hamburg

Antrenorul român de 69 de ani ştie că lungul său mandat pe banca „minerilor” (începând din 2004) se apropie de sfârşit, astfel că e posibil să nu se mai întâlnească niciodată cu asemenea oportunităţi. Pe lângă miza calificării, în duelul Şahtior – Bayern se simte şi aerul de „răfuială personală” între Mircea Lucescu şi Pep Guardiola, ibericul de pe banca lui Bayern. Pe vremea când antrena Barcelona, spaniolul l-a supărat pe „Il Luce” la o partidă din 2008, atunci când catalanii au marcat în poarta lui Şahtior profitând de o accidentare a unui jucător ucrainean. „E o ruşine!”, a tunat Lucescu, referindu-se inclusiv la Guardiola.

Liga Campionilor
Liga Campionilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net