Lucescu intră joi în «templul» Stelei

Ultima actualizare:

    Mircea LucescuFoto: Sportpictures.eu
Mircea LucescuFoto: Sportpictures.eu

Acum 30 de ani fără două zile (7 mai 1986), Steaua câştiga Cupa Campionilor în faţa Barcelonei după un meci dramatic disputat la Sevilla. Joi seară, stadionul “Ramon Sanchez Pizjuan” ar putea găzdui o nouă performanţă majoră a fotbalului românesc.

Destinul face ca protagonist să fie Mircea Lucescu, un “duşman” tradiţional al Stelei din anul de graţie 1986. “Il Luce” va duce o bătălie de altă natură, echipa sa Şahtior Doneţk încercând la Sevilla o calificare spectaculoasă în finala Ligii Europa. În turul semifinalei de săptămâna trecută cu FC Sevilla, “minerii” au trecut pe lângă victorie, egalul (2-2) de la Lvov punând echipa lui Lucescu într-o situaţie delicată. Mai exact, ucrainenii sunt nevoiţi să iasă la atac şi să marcheze pe “Ramon Sanchez Pizjuan”, o misiune complicată împotriva formaţiei aflate pe locul 7 în campionatul Spaniei.

Dincolo de miza prezenţei în finala de la Basel, jucătorii de la Şahtior au un motiv în plus să facă un meci mare la Sevilla. Asta deoarece câştigătoarea Ligii Europa va evolua direct în viitoarea ediţie a grupelor Ligii Campionilor, indiferent de clasarea din campionatul intern. În schimb, dacă nu va triumfa în a doua competiţie continentală, Şahtior va intra la vară în preliminariile Ligii Campionilor.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net