Lucescu cade din lac în puţ

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu  a transformat pe Şahtior  dintr-o echipă anonimă  într-o forţă a Europei
Mircea Lucescu a transformat pe Şahtior dintr-o echipă anonimă într-o forţă a Europei

Turcii de la Galata trag de Mircea Lucescu pentru ca românul s-o lase pe Şahtior şi să se mute pe Bosfor. „Il Luce” ar scăpa de fotbalul ucrainean, afectat de războaie, dar ar da la Istanbul peste o altă belea, cel puţin la fel de deranjantă.

La începutul anului au fost discuţiile cu Trabzonspor, iar acum pe fir a intrat chiar campioana Turciei, Galatasaray. E clar că Mircea Lucescu se pregăteşte să renunţe după 12 ani la Şahtior Doneţk, calculându-şi cu grijă viitorii paşi. Antrenorul român de 70 de ani are pe masă un proiect interesant al celor de la Galata, echipă pe care a mai pregătit-o la începutul anilor 2000. Başkanii i-au promis un salariu de aproximativ trei milioane de euro şi un buget de achiziţii de 65 de milioane, aşa cum sugerează presa din Istanbul. Pentru Lucescu, banii trec însă pe planul secund, principalul motiv pentru care ar pleca de la Doneţk fiind situaţia tensionată din Ucraina. Conflictele politice de la graniţa cu Rusia au trimis formaţia lui „Il Luce” în pelerinaj şi nu sunt semne că lucrurile ar reveni la normal. La 70 de ani, Mircea Lucescu vrea în primul rând mai multă linişte în jurul său. Din păcate, cel mai titrat antrenor român nu va găsi la Istanbul o atmosferă mult mai relaxată. 

Galata nu va juca în cupele europene

În primul rând, Lucescu va pleca dintr-un teatru de război şi va nimeri în altul, ştiindu-se faptul că Turcia e în această perioadă un teritoriu periculos, lovit de numeroase atentate. Fotbalul e o victimă colaterală, cel mai recent derby-ul Galata – Fener fiind amânat din această cauză. Apoi, nea Mircea va prelua un club aflat la capătul unui sezon dezastruos, din toate punctele de vedere. Din vara trecută, Galatasaray e la al patrulea antrenor (olandezul Riekerink e în prezent în funcţie, promovat de la grupele de copii şi juniori), instabilitate care i-a coborât pe galben-roşii până pe locul 6 în clasament, cu patru etape înainte de final. E o poziţie care o scoate pe Galata din Europa, contraperformanţă care ar putea fi salvată de câştigarea Cupei Turciei (formaţia „Cim Bom” e cu un picior în finală). Şi aici apare o altă mare problemă! Mai exact, Galata e suspendată de UEFA la prima participare europeană în următorii doi ani ca urmare a pierderilor financiare enorme, aceasta fiind o altă dovadă a managementului haotic practicat de şefii clubului.

Îl ia secund pe Răzvan?

Răzvan Lucescu  antrenează  în Grecia
Răzvan Lucescu antrenează în Grecia

Tratativele dintre Mircea Lucescu şi Galatasaray se poartă şi pe seama aducerii lui Răzvan Lucescu ca antrenor secund. Ar fi o colaborare pe termen scurt, vreo doi-trei ani, după care „Il Luce” s-ar retrage şi i-ar preda fiului său poziţia de principal. Lucescu junior se află în prezent sub contract cu echipa greacă Skoda Xanthi, pe care ar putea s-o părăsească însă fără mari probleme în cazul unei asemenea oferte.

Azi începe bătălia pentru finala Ligii Europa

Şahtior joacă  în semifinale
Şahtior joacă în semifinale

Mircea Lucescu n-a comentat deocamdată zvonurile care îl dau plecat în Turcia, motivul fiind unul întemeiat. Antrenorul român nu vrea să-şi destabilizeze echipa în cel mai important moment al sezonului, semifinala cu FC Sevilla din Liga Europa, prima manşă fiind programată chiar astăzi, la Lvov. Dacă Şahtior va reuşi să câştige competiţia, aşa cum a mai făcut-o în 2009, atunci „minerii” s-ar califica direct în grupele viitoarei ediţii a Ligii Campionilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net