Lobonţ a câştigat 1.200.000 € fără să transpire

Ultima actualizare:

    Lobonţ a fost unul  dintre cei mai buni  portari români din  ultimii 20 de aniFoto: Guliver/Getty Images
Lobonţ a fost unul dintre cei mai buni portari români din ultimii 20 de aniFoto: Guliver/Getty Images

Bogdan Lobonţ este unul dintre fotbaliştii români pe care munca nu l-a înnobilat, dar pe care nici lenea nu l-a omorât. Deşi a avut o primă parte a carierei de excepţie, la Rapid, Ajax şi Fiorentina, „Pisica” s-a lenevit la bătrâneţe. A ajuns la Roma un „pensionar” de 37 de ani, dar plătit regeşte.

Fostul internaţional poate intra în istoria fotbalului nu doar prin performanţele avute în teren, ci şi prin eficienţa cu care îşi alimentează contul bancar fără să facă nimic. Asta deoarece „Lobby” e pe cale să încheie al doilea an consecutiv fără niciun minut jucat pentru AS Roma. Situaţia n-ar fi chiar aşa de ciudată pentru românul nostru dacă n-ar câştiga şi 600.000 de euro pe sezon în tot acest timp. Anul acesta, Lobonţ a fost al patrulea portar al echipei, după titularul Morgan de Sanctis, polonezul Lukasz Skorupski şi Gianluca Curci, a treia rezervă. Tupeului jucătorului cu 80 de selecţii pentru tricolori nu se opreşte însă aici. Lobonţ mai are contract cu capitolinii încă un sezon şi, bineînţeles, vrea să-l ducă la bun sfârşit. Din 2016, goalkeeper-ul nostru are în sfârşit planuri de retragere şi se pare că i s-a pregătit deja un post de antrenor cu portarii în cadrul centrului de copii şi juniori al clubului roman. Lobonţ rezistă în lotul romanilor din 2009, deşi n-a mai intrat în poartă din august 2014, de la un meci de pregătire din SUA, jucat contra lui Liverpool. Ultimul său joc oficial datează din noiembrie 2013, când Victor Piţurcă a mizat pe el în manşa tur a barajului cu Grecia, pierdut de tricolori cu 3-1, la Atena.

Click! spune

Bogdan Lobonţ e campion al României cu Rapid şi Dinamo şi campion al Olandei cu Ajax. Pentru giuleşteni a mai câştigat Cupa şi Supercupa, iar prin vânzarea lui la Amsterdam a devenit cel mai scump portar român al tuturor timpurilor. La naţională a bifat 80 de selecţii şi două turnee finale, Euro 2000 şi Euro 2008.

Ciprian Tătăruşanu a făcut în vară pasul spre Serie A
Ciprian Tătăruşanu a făcut în vară pasul spre Serie A

Tătăruşanu îi calcă pe urme la Fiorentina

Dacă situaţia lui Lobonţ e explicabilă prin prisma vârstei, nu acelaşi lucru se poate spune despre actualul titular al naţionalei. Ciprian Tătăruşanu a făcut în vară pasul spre Serie A, semnând cu Fiorentina, dar n-a reuşit să se impună, strângând doar 8 meciuri în campionat, plus două în Cupa Italiei şi şapte în Liga Europa. Tătăruşanu devenise în iarnă prima opţiune pentru florentini, dar s-a accidentat şi a lipsit două luni, iar acum s-a întors pe banca de rezerve, chiar dacă e sănătos.

Pantilimon a trăit un calvar la Manchester City

În timp ce Lobonţ şi Tătăruşanu se confruntă în prezent cu probleme în carierele lor, Costel Pantilimon a trecut cu greu peste a lui. În perioada 2012-2014, românul a apărat doar 7 meciuri pentru „cetăţeni”, atât cât să se mai odihnească titularul Joe Hart, şi nu e departe de cifrele lui Lobonţ, mai ales că a câştigat tot cât el: 600.000 de euro pe sezon. „Panti” a scăpat însă de acest statut vara trecută, iar în prezent e erou la Sunderland.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net