Liverpool, încă o minune! Cum au «întors» scorul cu Dortmund

Ultima actualizare:

    Acesta este golul  prin care Liverpool s-a calificat în semifinaleFoto: AP
Acesta este golul prin care Liverpool s-a calificat în semifinaleFoto: AP

Liverpool a oferit o nouă minune. “Cormoranii” au reuşit pentru a doua oară să întoarcă soarta unui meci ce părea pierdut. Jocul cu cei din Dortmund, scor 4-3, le-a adus aminte fanilor englezi de finala fabuloasă din 2005, când echipa a cucerit Liga Campionilor, deşi la pauză era condusă cu 3-0.

La nemţi acasă, în tur, “cormoranii” au obţinut doar o remiză, 1-1, aşa că totul avea să se decidă pe “Anfield Road”.  Borussia a început tare şi după nouă minute avea un avantaj de două goluri. Treptat, s-a ajuns la 3-1, dar apoi a început adevăratul spectacol: două goluri rapide şi lovitura decisivă a lui Lovren în minutul 90+1. S-a declanşat sărbătoarea şi toţi au fost cu gândul către meciul din 2005. Atunci în finala Ligii Campionilor, Liverpool era condusă la pauză cu 3-0 de AC Milan, dar a reuşit să ducă jocul în prelungiri şi a câştigat la penalty-uri, partida fiind considerată şi acum cea mai spectaculoasă dintr-o cupă europeană. “Liverpool s-a inspirat din finala de la Istanbul. Le-am reamintit jucătorilor cum Liverpool a întors acel meci. A fost genial, remarcabil, emoţionant. În general, în fotbal un joc este terminat într-o astfel de situaţie, dar niciodată cu Liverpool. Nu voi uita niciodată această partidă, este ceva special”, a spus antrenorul englezilor, Klopp, nimeni altul decât fostul antrenor al Borussiei.

Vineri (15 aprilie) s-au stabilit semifinalele Ligii Europa. Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior, va juca împotriva deţinătoarei trofeului, Sevilla - primul meci acasă. Cel de-al doilea meci e Villarreal – Liverpool, primele manşe fiind stabilite pentru data de 28 aprilie, iar cele secunde o săptămână mai târziu, la 5 mai. Interesant e că, dintre cele patru combatante, doar Villarreal nu a mai câştigat până acum trofeul. Finala este programată la 18 mai, pe stadionul St. Jakob-Park din Basel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net