Liga Europa: Ce a făcut Lucescu şi ce s-a întâmplat cu Liverpool!

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu Foto: Mediafax
Mircea Lucescu Foto: Mediafax

În 2007, Mircea Lucescu a avut parte de una dintre cele mai dureroase eliminări din carieră: Şahtior a fost egalată de Sevilla printr-un gol marcat de portarul spaniolilor în al patrulea minut de prelungiri. Ucrainenii au luat apoi şi golul trei şi au părăsit Cupa UEFA, în optimi. Joi, Sevilla a redevenit coşmarul „minerilor“, scor 2-2. În cealaltă semifinală, Liverpool s-a făcut de râs.

Şahtior a început prost turul semifinalelor Ligii Europa şi a încheiat partida în aceeaşi notă. Sevilla a condus din minutul 6, însă elevii lui Lucescu au egalat şi au trecut în avantaj până la pauză. Când meciul se îndrepta spre o victorie a gazdelor, arbitrul polonez, Szymon Marciniak, a arătat punctul cu var, iar Gameiro a stabilit scorul final, 2-2. Andaluzii sunt deţinătorii trofeului, câştigând Liga Europa în ultimele două stagiuni.

"Rezultatul în consider just. Am dominat destul de mult în prima repriză, la 2-1 am avut o presiune constantă, cu multe situaţii de finalizare şi câteva contraatacuri. Consider că prima repriză ar fi trebuit să se termine cu scorul de 4-1, dacă eram mai puţin precipitaţi în joc. Repriza a doua ei au început-o mai bine, iar noi am fost prea prudenţi, nu am mai reuşit să menţinem ritmul din prima repriză, a intervenit şi o scădere de potential în jocul unor jucători, ca şi greşelile în apărare, mai ales în partea stângă. Noi nu am reuşit să transformăm în gol câteva contraatacuri foarte periculoase, a venit şi această greşeală, o lipsă de experienţă. Toată lumea spune că Şahtior e o echipă cu experienţă, dar nu se poate compara cu Sevilla din punctul ăsta de vedere. Ei joacă într-un campionat unde se întâlnesc cu Barcelona, cu Real Madrid… Iar noi sunt câţiva jucători care de-abia acum… care nivelul ăsta nu prea l-au jucat", a spus Lucescu.

Villarreal a învins Liverpool

Spaniolii de la Villarreal au învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), pe englezii de la Liverpool, în prima manşă a semifinalelor Ligii Europa, meci la care unicul gol a fost marcat în minutul 90+2, de Adrian Lopez.

"0-0 ar fi fost un rezultat just, dar oricum trebuia să marcăm acasă. Acum e 1-0 și va trebui să înscriem acasă, nu e cea mai mare diferență pe care a trebuit să o întoarcem, a fost de abia prima manşă, nimic nu e pierdut. Nu e ok să primești gol în minutul 92 în urma unui contraatac, dar a fost un joc foarte intens", a declarat antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net