Liga Campionilor / Chipciu, înger şi demon pentru Steaua

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu
Alex Chipciu

După ce a ratat un penalty şi alte câteva ocazii, atacantul roş-albaştrilor a adus victoria Stelei (1-0) în turul cu Ludogoreţ din play-off-ul Ligii Campionilor.

Steaua a câştigat atât pe tabelă cât şi la impresia artistică prima manşă cu bulgarii de la Ludogoreţ. Roş-albaştrii au dominat, au ratat un penalty prin Chipciu, acelaşi jucător marcând pe final golul victoriei. Calificarea în grupele Ligii Campionilor se va decide însă peste o săptămână, la Sofia.

Keşeru, rezervă de lux. În ciuda celor şase goluri marcate cu Pandurii, atacantul Stelei a fost ţinut pe bancă de Costel Gâlcă. La încălzire, ca o palidă consolare, Keşeru a fost chemat de şase ori să salute galeria. În schimb, la Ludogoreţ, tunisianul Younes Hamza a fost titular în centrul ofensivei.Repriză de coşmar pentru Chipciu. În primele 45 de minute, Steaua a avut iniţiativa şi ocaziile mai mari. Roş-albaştrii au ratat inclusiv un penalty scos de Sânmărtean, şutul lui Chipciu de la punctul cu var fiind parat de portarul Stoyanov. Acelaşi Chipciu a irosit alte două şanse de gol importante ale campioanei României. Mai mult, imediat după ce a ratat lovitura de la 11 metri, Alex Chipciu a văzut un “galben” inutil în urma căruia nu va putea juca în returul de miercurea viitoare, de la Sofia.Bulgarii au lovit bara. Repriza secundă a început cu Ludogoreţ în atac, Steaua trecând prin mari emoţii la reluarea lui Mihail Aleksandrov, care a atins bara porţii lui Arlauskis. Pentru revigorarea atacului, Gâlcă l-a scos din teren pe Stanciu şi l-a aruncat în luptă în minutul 57 pe “salvatorul” Claudiu Keşeru cu misiunea de a face o nouă minune. Vârful stelist n-a confirmat aşteptările, având un singur şut periculos, din lovitură liberă, care a trecut puţin pe lângă poartă.Revanşa lui Chipciu. În minutul 88, şeptarul stelist a spart ghinionul care l-a urmărit pe întreg parcursul meciului. Când puţini mai credeau în victorie, Chipciu a găsit drumul spre plasa porţii lui Ludogoreţ cu un şut plasat din interiorul careului.Tănase, aşteptat în retur. Preşedintele Valeriu Argăseală a lămurit situaţia lui Cristi Tănase, marele absent al Stelei în meciul de aseară. “E accidentat. A făcut trei RMN-uri, are o leziune uşoară, greu de depistat”, a spus Argăseală. Căpitanul Stelei are astfel şanse considerabile să se refacă la timp pentru a-şi ajuta coechipierii în partida retur.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net