Liga Campionilor: Aşa da! Steaua, prea bună pentru Trencin: 2-0

Ultima actualizare:

    Stanciu a deschis scorul, iar Adi Popa a pasat  decisiv la golul 2Foto: sportpictures.eu
Stanciu a deschis scorul, iar Adi Popa a pasat decisiv la golul 2Foto: sportpictures.eu

Steaua - Trencin s-a terminat 2-0 în Liga Campionilor. Steaua a avut un meci complicat cu campioana Slovaciei, dar până la urmă a trecut examenul cu bine.

În prima oră de joc, gazdele au opus o rezistenţă dârză, dar golul de generic al lui Nicuşor Stanciu a rupt echilibrul şi a rezolvat calificarea. Iată bornele partidei!

Steaua-Trencin: Tade, direct titular

Cea mai mare surpriză a lui Mirel Rădoi a fost titularizarea lui Gregory Tade în atacul Stelei la nici 48 de ore distanţă de la transferul francezului. Acesta a efectuat un singur antrenament cu restul echipei, chiar la Zilina, cu o zi înainte de meci, dar tehnicianul roş-albaştrilor a considerat că şi aşa e o soluţie mai bună decât Gabi Iancu sau Alexandru Tudorie, uitaţi pe bancă.

Steaua-Trencin: Cojocaru, erou în prima repriză

Steaua a început partida mai bine, ţinând posesia şi mergând calculat spre poarta slovacilor. Adi Popa şi Gregory Tade au avut câteva situaţii bune în careul advers, dar cele mai mari ocazii au aparţinut gazdelor. În minutul 38, Guilherme a salvat de pe linia porţii o minge care bătuse toată apărarea roş-albaştrilor. Apoi, la un minut distanţă, Ibrahim l-a întors ca pe clătită pe Papp şi Cojocaru a scos eroic şutul lui Bero. Steaua a avut noroc că la pauză tabela a arătat 0-0.

Steaua-Trencin: Privaţi de un penalty

Deşi în timp real n-a părut, reluările au demonstrat că steliştii ar fi meritat o lovitură de la 11 metri. Şutul lui Nicuşor Stanciu din minutul 37 a lovit în drumul lui spre poartă mâna unui adversar, dar arbitrul spaniol, Hernandez, a lăsat jocul să continue. În startul reprizei secunde, erorile s-au rebalansat însă, Steaua fiind şi ea iertată de un penalty după un henţ în careu al lui Gabriel Tamaş.

Steaua-Trencin: A debutat Hamroun

Alexandru Chipciu a făcut un nou meci foarte slab în tricoul Stelei, iar antrenorul Mirel Rădoi nu l-a ţinut pe teren decât 60 de minute. În locul său a fost introdus algerianul Jugurtha Hamroun, nou venit de la Oţelul Galaţi. Roş-albaştrii au ignorat ameninţările turcilor de la Kardemir Karabuk, care şi-l revendică şi ei pe mijlocaş. Hamroun a fost al doilea debutant al Stelei în meciul cu Trencin, după Tade.

Steaua-Trencin: Stanciu, primul marcator al sezonului

Steaua avea două meciuri oficiale fără gol marcat şi suporterii începeau deja să simtă un fior rece pe şira spinării. Nicuşor Stanciu a demonstrat însă că n-a preluat degeaba numărul 10 de la fostul căpitan, Cristi Tănase, şi a făcut diferenţa. Mijlocaşul a executat impecabil, direct pe poartă, o lovitură liberă situată în unghi mort, mult lateral stânga, iar portarul slovac plecat pe centrare s-a văzut învins.

Steaua-Trencin: Gol la debut pentru Hamroun

Roş-albaştrii au dat lovitura de graţie şapte minute mai târziu, când a făcut 2-0 după o fază lucrată în trei. Tade s-a folosit de fizicul său şi a deviat superb spre Adi Popa, acesta a trimis în gura porţii, de unde debutantul Hamroun i-a luat faţa adversarului direct şi a pus latul simplu. La acest scor totul era jucat, cei 7.500 de fani slovaci reduşi la tăcere şi Steaua stăpână la Zilina şi cu privirea spre turul următor.

Becali promite transferuri de grupe

Steaua a făcut şapte achiziţii în această vară, dar dintre acestea doar Tade şi Alcenat par cu adevărat nişte plusuri de valoare. Patronul roş-albaştrilor ştie că nu e suficient pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor şi anunţă cumpărături serioase. „Poate voi face transferuri înainte de play-off sau poate după. Sunt imprevizibile lucrurile astea. După meciul de Supercupă mi-am dat seama că echipa este puternică, doar că mai avem nevoie de un atacant. Deocamdată nu vând nimic, iar de cumpărat, cu siguranţă o să cumpăr”, a declarat Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net