Liga 1 e plină de graşi!

Ultima actualizare:

Fotbalul românesc a luat-o rău în jos şi nimeni nu ştie unde se va opri. A fost nevoie de scăderea numărului de echipe din primele eşaloane, pentru comprimarea valorilor, dar nici aşa nu s-a rezolvat mare lucru. Pe lângă echipe în colaps sau cu minus în clasament suntem nevoiţi să urmărim tot felul de supraponderali de care am fi râs până acum şi în ligile inferioare.

Respectând ierarhiile din sezonul trecut, începem cu campioana Astra Giurgiu, care are doi jucători ce abia încap în tricouri. 

Denis Alibec este fotbalistul care a avut tot timpul probleme cu kilogramele, rareori reuşind să rămână la limită. La 1,87 metri înălţime, golgheterul echipei în sezonul trecut n-ar trebui să depăşească 85-87 de kilograme, dar din cauza alimentaţiei greşite nu reuşeşte să scadă sub 90 nici când e în formă. Aşa a mers la Euro 2016, unde Anghel Iordănescu l-a pus degeaba la cură. Preparatorii naţionalei n-au putut să scoată din el Cola băută şi fast-food-ul mâncat, pe care le adoră. Alibec a revenit la Astra după accidentarea la genunchi şi, din cauza sedentarismului la care a fost obligat, are acum chiar aproape 93 de kilograme. 

Fostul şi actualul său coleg, Constantin Budescu, nu e nici el departe. Plecat mai mult turist în China, unde a jucat foarte puţin, mijlocaşul n-ar trebui să depăşească nici el 85 de kilograme, din moment ce e cu doar doi centimetri mai scund decât Alibec. Când bagi mici la micul dejun, iar colegii te poreclesc „Sarmale”, e evident că nu poţi sta în parametri. Şi el depăşeşte 90 de kilograme doar după ochi. 

Dinamo ne oferă şi ea un specimen trădat tot de poreclă: „Bizonul”. Logic, nu vine de la nimic altceva decât de la faptul că Harlem Gnohere, pentru că la el ne referim, este mult prea gras pentru meseria de fotbalist profesionist. Şi se vede cu ochiul liber, francezul de origine africană nereuşind să se pună la punct fizic nici în mandatul lui Ioan Andone. 

De-a dreptul amuzantă este însă burtica prezentată de Eric de Oliveira la revenirea la Gaz Metan Mediaş. Cum nu-l ajută nici înălţimea, brazilianul având doar 1,74 metri, acesta pare un butoiaş cu picioare. Mijlocaşul nu ar trebui să depăşească 75 de kilograme, dar rezonabili fiind, doar din ochi, putem face pariu că bate spre 80. 

Nu în ultimul rând, Marius Constantin merită şi el amintit la capitolul „dolofănei”. Fundaşul a rupt cântarul şi în perioada lui de glorie, de la Rapid, iar acum, când se joacă de-a retragerea, răzgândindu-se a doua zi, vă imaginaţi în ce formă fizică e! De fapt, se vede şi la meciurile ASA, Constantin având cel mai probabil între 3 şi 5 kilograme în plus.

Zicu a pierdut lupta de patru ani

Un caz atipic de fotbalist supraponderal pare însă a fi Ianis Zicu. Considerat cândva o mare speranţă a fotbalului românesc, mijlocaşul ajuns la 32 de ani, pe care Inter plătea 2,5 milioane de euro în 2004, e de nerecunoscut. Ruptura s-a produs în 2012, când a plecat în Coreea de Sud şi nu s-a mai pregătit serios. Nu coboară sub 85-90 de kilograme orice ar face, deşi a fost pus la regim suplimentar chiar peste tot unde a fost ulterior, inclusiv la Târgu Mureş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net