«Leii» aleargă după «faraoni»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fotbalul de pe Continentul Negru îşi alege în această seară noua „regină”, în finala Cupei Africii ajungând la actuala ediţie „faraonii” din Egipt şi „leii neîmblânziţi” din Camerun.

Competiţia desfăşurată în Gabon a fost una plină de surprize, egiptenii şi camerunezii prinzând ultimul act în dauna unor naţionale mult mai bine cotate, precum Coasta de Fildeş, Algeria, Senegal sau Ghana. Cele două formaţii care se vor confrunta astăzi la Libreville au însă de partea lor tradiţia. Astfel, Egiptul conduce detaşat la capitolul titluri supreme cucerite de-a lungul timpului, cu şapte succese. Urmează apoi, la egalitate de medalii de aur, Ghana şi Camerun, fiecare cu câte patru victorii la Cupa Africii. Din ultimele 10 turnee finale, începând din 1998, egiptenii şi camerunezii au câştigat împreună şase ediţii, scorul fiind egal (3-3). Ne aşteptăm aşadar la o finală între două „specialiste”, chiar dacă pe teren nu vor juca mulţi fotbalişti cu rezonanţă în fotbalul european şi mondial. La egipteni, piesa de rezistenţă e vîrful Salah de la AS Roma, în timp ce „leii” din Camerun îl au ca principal marcator (2 goluri) pe fundaşul Ngadeu-Ngadjui, care sezonul trecut evolua în Liga I, la FC Botoşani. În primul 11 al camerunezilor mai e un fotbalist consacrat în campionatul nostru, fostul dinamovist Collins Fai.

Meciul Egipt – Camerun va stabili ultima echipă calificată la Cupa Confederaţiilor din vară, preambulul Cupei Mondiale de anul viitor din Rusia. Campioana Africii va juca într-o grupă cu Chile (campioana Americii de Sud), Australia (campioana Asiei) şi campioana mondială Germania. În cealaltă grupă a fost repartizată Rusia, Noua Zeelandă (campioana Oceaniei), Portugalia (campioana Europei) şi Mexic (campioana Americii de Nord).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net