Leicester ia pentru titlu primă de retrogradare. Nimeni nu visa

Ultima actualizare:
Aşa arată clasamentul în Anglia după 25 de etape scurse din cele 38
Aşa arată clasamentul în Anglia după 25 de etape scurse din cele 38

Premier League e pe cale să furnizeze în acest sezon una dintre cele mai mari surprize din istoria recentă. Deşi favorite la titlu erau Manchester City, Manchester United, Chelsea şi Arsenal, micuţa echipă din Leicester conduce până acum clasamentul.

În mod normal, nici şefii clubului nu se aşteptau la asta şi faptul e demonstrat de contractele fără primă de câştigare a campionatului semnate de Mahrez şi compania înainte de startul sezonului. Practic, "Vulpile" vor împărţi doar 6,5 milioane de euro, atât cât li s-a promis pentru clasarea în locurile 12-17 şi implicit salvarea de la retrogradare, obţinută şi anul trecut abia pe final. Lucrurile au mers însă atât de bine încât după 25 de etape, Leicester are cinci puncte avans în faţa lui Arsenal şi City, pe cetăţeni învingându-i chiar pe Etihad, in meci direct, săptămâna trecută. Dacă va scăpa neînvinsă şi duminică, pe Emirates, atunci e greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva în ultimele 12 etape, iar băieţii lui Claudio Ranieri vor detona bomba.

Ceva mai inspirat a fost însă antrenorul italian. Acesta n-are nici el primă de titlu, dar beneficiază în contract de o clauză conform căreia încasează 128.300 de euro pentru fiecare loc încheiat mai sus de locul 17. Dacă va lua titlul, asta înseamnă un bonus de peste două milioane de euro.


    Aşa arată clasamentul în Anglia după 25 de etape scurse din cele 38Foto Click!
Aşa arată clasamentul în Anglia după 25 de etape scurse din cele 38Foto Click!

Câştigarea titlului de către Leicester ar fi mai tare decât bomba detonată de Blackburn Rovers în 1995, singura în afară de Chelsea, Arsenal, Manchester United şi Manchester City care a câştigat titlul în era Premier League, adică după rebrenduirea din 1992.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net