Le ia Cupa chinezilor sau vine acasă

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu a ajuns în  China la începutul acestui sezon
Dan Petrescu a ajuns în China la începutul acestui sezon

„Bursucul” Petrescu e în faţa celui mai important examen de când a acceptat să antreneze pe tărâm asiatic. La numirea sa pe banca echipei Jiangsu Guoxin-Sainty, antrenorului român de 47 de ani i s-au fixat două obiective principale.

Pe primul l-a ratat, formaţia din oraşul Nanjing nereuşind să termine campionatul în primele şase locuri, ci doar pe poziţia a noua. Cealaltă ţintă a oficialilor chinezi a fost Cupa Chinei, a doua competiţie internă. Cum Jiangsu Guoxin-Sainty are vitrina de trofee goală, e lesne de înţeles cât de mult îşi doresc şefii lui Petrescu să obţină o performanţă notabilă.

În ciuda parcursului împiedicat din campionat, Dan Petrescu a reuşit să-şi ducă echipa până în finala Cupei Chinei. În „dubla” decisivă, manşa tur de săptămâna trecută s-a încheiat la egalitate, 0-0, meci disputat de Jiangsu Guoxin-Sainty în faţa propriilor suporteri contra celor de la Shanghai Shenhua. Azi, în cursul dimineţii (de la ora 10.00, ora României) e programat returul de la Shanghai, formaţia lui Petrescu având nevoie de o victorie sau de un egal cu goluri. 

În cazul unui eşec, e greu de crezut că românul va fi păstrat în funcţie pentru viitorul sezon, fiind cunoscută uşurinţa cu care asiaticii îşi pierd răbdarea cu antrenorii străini.

Vrea a doua Cupă din 2015

Dacă va triumfa astăzi în Cupa Chinei, Dan Petrescu va câştiga al doilea său trofeu din acest an. Primul a fost luat cu ASA Târgu Mureş în luna iulie, „Bursucul” conducându-i pe mureşeni în Supercupa României cu Steaua. De altfel, acela a fost primul şi singurul meci oficial disputat de Petrescu pe banca lui ASA, problemele financiare ale grupării din Târgu Mureş determinându-l să ia drumul Chinei.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net