Le fuge pământul de sub picioare

Ultima actualizare:
Ceahlăul  a câştigat  surprinzător  în Ghencea
Ceahlăul a câştigat surprinzător în Ghencea

Fără lituanianul Arlauskis şi nigerianul Fatai, probabil că Steaua şi Astra nu s-ar fi aflat acum la un pas de îndeplinirea obiectivului european. Culmea, cei doi „eroi” s-au accidentat chiar înainte de întâlnirile decisive cu Ludogoreţ şi Lyon pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, respectiv Ligii Europa.

Ieri, Steaua a făcut ultimul antrenament în România înainte de a se deplasa la Sofia, unde roş-albaştrii trebuie să ţină cu dinţii mâine seară de avantajul minim (1-0) luat în turul de pe Arena Naţională. Aşa cum era de aşteptat, Gâlcă nu l-a avut la dispoziţie pe portarul Giedrius Arlauskis, victimă a unei întinderi musculare la partida cu Ceahlăul de sâmbătă. În Ghencea, toată lumea a aşteptat veşti bune de la echipa medicală, „Arla” fiind supus unor teste suplimentare. Până la închiderea ediţiei, situaţia lituanianului era încă incertă, prezenţa sa între buturi la Sofia depinzând, cel mai probabil, de felul în care se va simţi Arlauskis astăzi, la antrenamentul oficial.

Oricare ar fi verdictul medicilor, cert e faptul că steliştii vor tremura la gândul că portarul titular nu e în deplinătatea forţelor, iar variantele de înlocuire (Niţă şi Cojocaru) nu oferă aceleaşi garanţii de calitate.

De altfel, prin paradele sale, în special în „dublele” cu Stromsgodset şi Aktobe, Arlauskis a fost unul dintre artizanii cu care roş-albaştrii au ajuns la numai 90 de minute de calificarea mult visată în grupele Ligii Campionilor. În returul cu Ludogoreţ de pe arena „Vasil Levski”, Steaua va fi dependentă de inspiraţia lui Arlauskis, bulgarii anunţând un iureş ofensiv prin care să recupereze cât mai repede handicapul de un gol.

Starea de îngrijorare de la Steaua e trasă la indigo în curtea Astrei.

Duminică, în victoria de pe terenul Rapidului (2-0), giurgiuvenii l-au pierdut pe golgheterul Fatai. Nigerianul a fost schimbat după numai 20 de minute, provocându-i fiori antrenorului Daniel Isăilă în vederea returului de joi cu Olympique Lyon din play-off-ul Ligii Europa. Deşi au câştigat cu 2-1 prima manşă din Franţa, cei de la Astra nici nu vor să se gândească la varianta de a juca runda decisivă fără Kehinde Fatai, principala armă de atac a vicecampioanei României. „El a cerut să fie schimbat, iar antrenorul a acceptat, ca să nu riscăm. El a avut o inflamare la tendonul lui Ahile încă de la Botoşani. Sper să nu-l pierdem”, a detaliat patronul Ioan Niculae.

Bulgarii acuză Steaua de blat


    Ceahlăul  a câştigat  surprinzător  în Ghencea FOTO: Răzvan Păsărică
Ceahlăul a câştigat surprinzător în Ghencea FOTO: Răzvan Păsărică

Războiul psihologic al dublei Steaua – Ludogoreţ e aprins de o speculaţie apărută în presa de la sud de Dunăre. Astfel, jurnaliştii de la blitz.bg susţin că roş-albaştrii au cedat intenţionat partida cu Ceahlăul (0-1), intermediar al afacerii fiind chiar un bulgar, Kostadin Hadzivanov, recunoscut în ţara sa pentru implicarea în mafia pariurilor. „Vineri au apărut mai multe informaţii că meciul Steaua – Ceahlăul va avea mai mult de un cartonaş roşu, iar mai multe case de pariuri au blocat partida. Intenţionat sau nu, au fost două cartonaşe roşii”, au notat bulgarii. Aceeaşi sursă aduce aminte de faptul că Steaua şi Ludogoreţ au disputat în vară un amical, scor 2-4, despre care s-a spus atunci că ar fi fost „aranjat” la pariuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net