Lacrimi şi durere la Mondialul feminin de fotbal

Ultima actualizare:

    Coechipierele au încercat  minute bune să o consoleze  pe Bassett, care a plâns  până a ajuns în vestiarFoto: Guliver / Gettyimages
Coechipierele au încercat minute bune să o consoleze pe Bassett, care a plâns până a ajuns în vestiarFoto: Guliver / Gettyimages

Vedeta Angliei, Laura Bassett, a înscris un autogol în minutul 90+2 în semifinalele Mondialului feminin şi Japonia s-a calificat în ultimul act al competiţiei, cu scorul de 2-1.

Bassett a izbucnit în lacrimi şi cu greu a putut fi calmată de colege, iar fratele ei a stat cu ea în vestiar pentru a o consola. Mii de fani şi-au arătat sprijinul pe reţelele de socializare, dar au existat şi contestatari, unul dintre ei dându-se Gordon Strachan, selecţionerul Scoţiei.

Niponele au condus jocul din minutul 33, dintr-o lovitură de la 11 m, şi au fost egalate şapte minute mai târziu, prin acelaşi procedeu. Când meciul părea că se va duce în prelungiri, în minutul 90+2, Bassett a vrut să stopeze un atac şi să trimită mingea în afară, dar a şutat sub bara transversală, imparabil pentru colega ei din poartă.

Laura Bassett
Laura Bassett

A început să plângă, cu mâinile acoperindu-şi faţa, iar coechipierele nu o puteau linişti. A fost nevoie de intervenţia fratelui ei, care a coborât în vestiar şi i-a stat alături până a ieşit din starea de şoc.

Majoritatea suporterilor au susţinut-o pe Twitter, dar câţiva au şi ironizat-o. Cel mai inventiv şi-a creat un cont fals pretinzând că e Gordon Strachan, selecţionerul Scoţiei, şi i-a transmis mesajul: “Felicitări, Laura Bassett! Ai fost votată fotbalista preferată a scoţienilor!”. Rivalitatea fotbalistică dintre cele două ţări e de notorietate, ele consumând primul meci internaţional din istoria sportului-rege.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net