Junior Moraes e „manechinul” Ligii Campionilor. A crescut la Bistriţa!

Ultima actualizare:

    Junior Moraes, în tricoul lui Şahtior
Junior Moraes, în tricoul lui Şahtior

Junior Moraes, brazilianul trecut prin Liga I, a dat două goluri pentru Şahtior în meciul de marţi seară de la Lyon

După ce a cochetat cu cariera de manechin în ţara natală, Moraes a ajuns la Bistriţa în 2010 să se lanseze în fotbalul european. Acum, atacantul brazilian joacă la Şahtior Doneţk şi face furori în Liga Campionilor.

Rar se întâmplă ca în campionatul nistru să ajungă fotbalişti străini de valoare, care să confirme ulterior în ligile puternice de pe Bătrânul Continent sau în clubul exclusivist al Ligii Campionilor. Una dintre aceste excepţii este Junior Moraes (a nu se confunda cu Junior Morais, actualul fundaş de la FCSB), un brazilian a cărui primă experienţă în Europa s-a numit Gloria Bistriţa. Marţi, în meciul Olympique Lyon – Şahtior Doneţk (2-2) din grupele Ligii Campionilor, oaspeţii ucraineni au scos un punct cu ajutorul unei „duble” semnate de acest Moraes, un vârf curtat insistent în urmă cu opt ani de Gigi Becali. Sud-americanul nu s-a înţeles la acea vreme cu patronul roş-albaştrilor, alegând un alt drum, departe de Liga I.

Transferat de la Bistriţa la Metalurg Doneţk pentru 1.250.000 de euro, Junior Moraes a devenit un adevărat star în prima ligă ucraineană, consacrându-se în tricoul lui Dinamo Kiev, echipă pe care a trădat-o în această vară pentru marea rivală Şahtior. De remarcat e faptul că primul antrenor care a crezut în calităţile lui Junior Moraes a fost nimeni altul decât Marius Şumudică, tehnicianul Gloriei Bistriţa în 2010, cel care l-a convins pe preşedintele Jean Pădureanu să investească într-un „manechin”. „L-am luat pe Moraes cu 5.000 de dolari. Era iarnă şi m-am dus la magazie să iau o geacă să pun pe el. Venea din Brazilia, de la căldură”, şi-a amintit la un moment dat Marius Şumudică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net