Joacă doar ca să-i vadă lumea

Ultima actualizare:

    Jucătorii Pandurilor  pornesc cu șansa a doua  în returul cu Maccabi
Jucătorii Pandurilor pornesc cu șansa a doua în returul cu Maccabi

Trupa lui Hagi s-a întors cu un „liniştitor” 0-5 de la Gent, iar băieţii lui Grigoraş au scăpat doar cu un 1-3 la Severin, în faţa lui Maccabi Tel-Aviv. În aceste condiţii, doar nişte nebuni mai speră la calificare, iar fără această miză, motivaţia trebuie căutată în altă parte.

Un obiectiv al celor de la Târgu-Jiu şi al celor de la Viitorul ar putea fi spălarea ruşinii şi repararea imaginii deplorabile lăsate după prima manşă. Pentru asta e nevoie însă de orgoliu şi ceva valoare, calităţi care nu ştim cu siguranţă dacă le posedă aceşti fotbalişti români. O altă ţintă, ceva mai mai cinică, dar suficientă dacă ar provoca reacţia corectă în minţile jucătorilor, ar fi aceea de a se afirma în faţa impresarilor străini care vor vedea atât partida de la Ovidiu, cât şi pe cea din Israel. Liga Europa a fost tot timpul o rampă de lansare pentru fotbalişti, şi atât Viitorul, cât şi Pandurii trăiesc din aceste transferuri. Totuşi, speranţe de doi bani există chiar şi la calificare, mai ales în tabăra gorjenilor. „Vom merge să ne apărăm şansele corect. Nu vom merge ca şi cum calificarea ar fi pierdută dinainte”, a declarat antrenorul Petre Grigoraş. „Suntem conştienţi că şansele sunt mici, dar atâta timp cât ele există, vom merge cu echipa cea mai bună şi vom încerca să facem onoare Ligii I în Europa”, a declarat şi preşedintele Răducan. Maccabi Tel-Aviv – Pandurii se joacă de la 20:30, în Israel, iar Viitorul – Gent, de la 21:15, în complexul lui Hagi de la malul Mării Negre.

Hora n-a mers în Israel, ci în Turcia

17 sport hora jpeg

Pandurii se chinuie de câteva luni să-l vândă pe Hora, golgheterul sezonului trecut în Liga I, dar n-a reuşit decât ieri. Atacantul, 27 de ani, e ca şi transferat la Konyaspor, locul trei în Turcia stagiunea precedentă şi echipă calificată în Liga Europa, unde va câştiga în jur de un milion de euro pe an. Tot aproape atât va lua şi trupa din Târgu Jiu în schimbul său, fapt care-i asigură un echilibru financiar în prima parte a sezonului 2016-2017. „Era normal să nu-l mai luăm în deplasarea de la Tel Aviv. E foarte greu să motivezi un jucător care negociază un astfel de salariu. Sper să se facă. Avem mare nevoie de bani. Îl vindem pe o sumă cu cinci zerouri”, a declarat Răducan. La Konyaspor au mai jucat în ultimii ani Torje şi Marica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net