Jean Pădureanu, în stare gravă la spital

Ultima actualizare:

    Jean Pădureanu  şi-a dedicat toată  viaţa clubului  Gloria BistriţaFOTO: Sportpictures.eu
Jean Pădureanu şi-a dedicat toată viaţa clubului Gloria BistriţaFOTO: Sportpictures.eu

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, are mari probleme de sănătate şi se află internat în stare gravă într-un centru de îngrijiri paleative din Bistriţa.

Supranumit „Lordul”, Pădureanu a fost cel mai longeviv preşedinte de club din ţară şi una dintre legendele fotbalului românesc. Acesta a condus zeci de ani clubul Gloria Bistriţa, pe care l-a dus inclusiv în cupele europene. Din păcate, de câţiva ani, Pădureanu se luptă cu mai multe probleme de sănătate, printre care şi Alzheimer, boală care se pare este în stare avansată. De asemenea, acesta are diabet şi probleme cardiace şi se pare că fostul om de fotbal s-a luptat inclusiv cu cancerul, informează adevărul.ro. 

Starea de sănătate a fostului preşedinte de club s-a înrăutăţit în perioada în care a fost încarcerat în Spitalului Penitenciarului Jilava. Atunci, avocatul său a făcut mai multe apeluri pentru ca Jean Pădureanu să fie eliberat tocmai din cauza stării sale precare de sănătate. Acest lucru s-a întâmplat în anul 2015, când „Lordul” a revenit la Bistriţa. Jean Pădureanu, care anul acesta a împlinit 80 de ani, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor”, dar a fost eliberat după un an şi trei luni de detenţie. Odată ajuns acasă, Jean Pădureanu a avut nevoie în continuare de ajutor, din cauza stării sale precare de sănătate, care părea să se agraveze cu fiecare lună. 

În primăvară acesta a împlinit 80 de ani

De curând, acesta a fost internat în centrul de îngrijiri paleative, iar starea sa, se pare, este foarte gravă. Surse din interiorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au confirmat pentru adevărul.ro acest lucru, precizând că sunt perioade în care „Lordul” este inconştient. „Domnul Jean Pădureanu este internat în centrul de îngrijiri paleative, pentru supraveghere. Acesta are parte de îngrjiri paleative pentru multiplele afecţiuni de care suferă”, a declarat Mihaela Mastan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Practic, acest centru paleativ vine în sprijinul celor care fie suferă de boli incurabile, fie cărora medicii nu le recomandă urmarea tratamentului pentru afecţiunile cronice care îi macină. De asemenea, le este recomandată îngrijirea paleativă şi celor pentru care tratamentul nu mai funcţionează.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net