Islanda, o minune de naţională!

Ultima actualizare:

    Islandezii vor merge  în premieră la turneul final al Europenelor
Islandezii vor merge în premieră la turneul final al Europenelor

Prezenţa Islandei la Euro de anul viitor e privită de multă lume ca un „accident”.

Lucrurile nu stau chiar aşa, „pescarii” islandezi culegând acum roadele unui management exemplar.

- Au ratat „la mustaţă” Mondialul din Brazilia. Calificarea la Euro 2016 a fost precedată de o altă campanie strălucită, în care Islanda a trecut de puţin pe lângă prezenţa la CM 2014. În urmă cu doi ani, islandezii au fost eliminaţi de Croaţia la „baraj”.

- Din spate vine o altă generaţie de aur. Succesul de acum nu e unul de conjunctură. La  finalul săptămânii trecute, naţionala Under 21 a Islandei a bătut Franţa cu 3-2 în preliminariile Euro 2017. 

- Meseria de antrenor, la mare căutare. La o populaţie totală de 330.000 de locuitori, Islanda avea în 2010 un număr de 630 de tehnicieni care au absolvit cursuri organizate de UEFA. În procente, cel puţin 0,2% din populaţia Islandei se ocupă de antrenorat.

- Investiţii masive în infrastructură. Iernile lungi şi friguroase din Islanda i-au făcut pe nordici să construiască aproximativ 200 de terenuri artificiale de diverse dimensiuni, multe acoperite, pe care copiii să poată juca fotbal pe tot parcursul anului.

- Sportul, o mândrie naţională. Calificarea în premieră a naţionalei de fotbal la un turneu final e doar cireaşa de pe tortul sportului islandez. În aceste zile, ei participă la CE de baschet, în timp ce echipa de handbal masculin e o forţă, fiind vicecampioană olimpică în 2008.

Miss Islanda sare cu prăjina!

La 24 de ore după ce Islanda obţinea o victorie uriaşă în Olanda (1-0), la Reykjavik s-a decernat titlul de Miss Islanda. Câştigătoarea, Arna Yr Jonsdottir, e o tânără de 20 de ani pasionată de sport. Înainte de a-şi etala frumuseţea pe podium, Arna a participat cu rezultate notabile în proba de săritură cu prăjina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net