Îşi vinde şi ultimul mohican

Ultima actualizare:

    Din echipa de start  a Stelei la meciul  cu Stuttgart, din  noiembrie 2012,  Adrian Popa era  ultimul „supravieţuitor”
Din echipa de start a Stelei la meciul cu Stuttgart, din noiembrie 2012, Adrian Popa era ultimul „supravieţuitor”

Patronul Stelei încearcă să reînvie anii în care echipa lui se califica pe bandă rulantă în grupele cupelor europene, dar nu prea îi iese, ba dimpotrivă! În aceste zile e pe cale să renunţe la ce-i mai rămăsese din ultima trupă care a acces în primăvara europeană, în urmă cu patru sezoane. Măcar i-a dat pe toţi pe bani buni, cu două mici excepţii.

Sezonul 2012-2013 al Ligii Europa a fost ultimul de mare anvergură continentală pentru Steaua. Roş-albaştrii au câştigat atunci o grupă grea, în care au mai jucat alături de VFB Stuttgart, FC Copenhaga şi Molde şi s-au calificat în primăvara europeană. În şaisprezecimi, trupa lui Laurenţiu Reghecampf mai reuşea o minune, eliminând la penalty-uri Ajaxul din Amsterdam, iar drumul i-a fost barat doar de Chelsea, care a şi câştigat trofeul. A fost ultima dată când echipa lui Becali a avut de-a face cu „ghiocelul” fotbalistic. De atunci au mai fost maximum calificări în grupe, dar încheiate tomnatic, pe ultimele locuri, eliminatorii.

Fotografia cu primul 11 din partida cu nemţii, pierdută cu 1-5 pe Arena Naţională la 22 noiembrie 2012, explică însă mai bine decât o mie de cuvinte de ce s-a realizat atunci acea performanţă, imposibil de repetat ulterior. Ciprian Tătăruşanu este titularul echipei naţionale şi al Fiorentinei, unde a plecat gratis în iulie 2014. Din apărare făceau parte Vlad Chiricheş şi Florin Gardoş, ambii decolaţi spre Anglia în decurs de un an, pe sume colosale. Szukala şi-a făcut şi el treaba cu vârf şi îndesat şi doar după plecarea lui la arabi s-a observat cât era de important. Latovlevici este al doilea şi ultimul jucător din acea echipă pe care nu s-a luat nici un ban, el trecând gratis la Genclerbirligi. Pe doi închizători modeşti şi-a scos însă pârleala Gigi Becali, Pintilii şi Bourceanu aducând în conturile sale 3,7 milioane de la Riad, respectiv Trabzon. Tănase, copilul teribil, a produs şi el un milion, deşi a fost ţinut până aproape să se „împută”. I s-a dat însă drumul la chinezi în ultimul moment. La fel era să păţească şi Chipciu, dar el s-a mişcat mai cu talent, iar Anderlecht a sărit serios cu banul. Raul Rusescu şi-a scos aproape de cinci ori investiţia lui Becali, care l-a adus de la Urziceni pe nici jumătate de milion de euro, iar Adi Popa va închide acest cerc al bunăstării odată cu plecarea în Grecia. Cu el, Steaua ajunge la venituri de aproape 29 de milioane de euro doar din cei 11 din poza alăturată. Rămâne de văzut dacă Gigi Becali mai poate alcătui în viitorul apropiat o asemenea echipă, spre binele lui financiar, dar şi pentru imaginea fotbalului românesc.


    Gigi Becali s-a ales  cu 29 de milioane  de euro din 9 jucători
Gigi Becali s-a ales cu 29 de milioane de euro din 9 jucători

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net