Irlanda de Nord, după 30 de ani la un turneu final

Ultima actualizare:

    Nord-irlandezul Davis a marcat de două ori contra GrecieiFoto: AP
Nord-irlandezul Davis a marcat de două ori contra GrecieiFoto: AP

Nord-irlandezii nu mai au cum să piardă unul dintre primele locuri ale grupei din care face parte şi România, după victoria în faţa Greciei, 3-1, şi au asigurat locul pentru competiţia din Franţa. Ultima lor prezenţă într-o întrecere de anvergură a fost Mondialul din 1986, din Mexic.

La Belfast s-a declanşat fiesta după ce trupa lui Michael O’Neill a bătut Grecia, golurile fiind marcate de Davis, “dublă”, şi Magennis. “Nu e niciun dubiu că ne-am pregătit şi jucătorii merită toate felicitările. Ei au reuşit să formeze o echipă unită şi au avut mereu credinţa că putem câştiga meciuri importante”, a spus selecţionerul.

Apoi, l-a lăudat pe Steven Davis, cel care a punctat de două ori în faţa elenilor: “Sunt tot felul de căpitani, dar pentru mine Steven reprezintă tot ceea ce-i trebuie unui lider: îşi asumă responsabilitatea pe teren, conduce echipa de la spate şi este un exemplu atât pe gazon, cât şi-n viaţa particulară. Este un jucător de top şi a arătat-o din nou”.

În ţara natală, fotbaliştii au fost lăudaţi de tot felul de personalităţi, mai ales că naţionala nu a mai ajuns până acum la EURO, iar la Mondial nu a mai jucat din 1986.

Lusitanii au învins Danemarca cu 1-0, gol Moutinho, şi au strâns 18 puncte în grupă, ceea ce le oferă prima poziţie indiferent de rezultatele din ultimele meciuri. “Talismanul” echipei e Cristiano Ronaldo, Portugalia reuşind de şapte ori calificarea, din tot atâtea încercări posibile, într-un interval de 12 ani. Cum partida de duminică, cu Serbia, nu mai contează decât pentru statistică, selecţionerul i-a lăsat pe Ronaldo, Tiago şi Carvalho să plece la echipele de club şi în locul lor va experimenta cu trei jucători noi.

Alte echipe calificate deja la EURO

Franţa (ţara gazdă), Cehia, Islanda, Anglia, Austria

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net