Ionuţ Rada: "Vreau să mai joc cel puţin patru ani"

Ultima actualizare:
Românul locuieşte  aproape de plajă
Românul locuieşte aproape de plajă

Ionuţ Rada a lăsat CFR Cluj în 2015 să-şi încerce norocul în liga a doua din Italia, la Bari. ”Mulţi mi-au spus că fac un pas în spate în carieră, însă nu-i aşa, nu regret că am venit aici pentru că nu se compară din punct de vedere fotbalistic cu Liga 1”, a mărturisit fotbalistul pentru Click!. Fundaşul intenţioneză să mai joace câţiva ani la nivel înalt, apoi va începe ”munca de birou”.

Ionuţ Rada a ”prins” perioada frumoasă din istoria CFR-ului, cucerind titlul cu ardelenii şi jucând în Liga Campionilor. În 2015 însă a decis că e momentul să plece. Şi a făcut-o în fotbalul italian, în liga a doua, la AS Bari, formaţie la care a mers şi Răzvan Zamfir, fostul manager sportiv al clujenilor.

Vrea o funcţie administrativă la CFR Cluj

”Am semnat pe un an cu posibilitate de prelungire şi sper să merg mai departe alături de Bari. Sunt fericit aici, am descoperit un club extrem de profesionist! În România nu există echipă care să aibă condiţiile de pregătire care există la Bari. Îţi dau un exemplu banal: avem trei doctori, patru maseuri, sunt cel puţin 20 de oameni din staff, care au grijă de noi, jucătorii”, a spus fundaşul de 33 de ani, apoi a povestit cum stau lucrurile din punct de vedere financiar în liga a doua italiană:”În momentul de faţă, dacă ar fi să compar, liga a doua italiană este peste Liga 1 de la noi. Financiar, o echipă de nivel mediu din Serie B are un buget de 7-8 milioane de euro. Toate cluburile trag tare să promoveze, pentru că sunt bani mulţi la mijloc. Dacă ajungi în Serie A, numai din drepturile tv echipele care promovează primesc în jur de 20 de milioane de euro”. Fundaşul, un tip extrem de calm şi cu o viaţă extrasportivă demnă de luat ca model, nu se gândeşte nicio clipă la momentul retragerii: “Dacă sunt sănătos şi mă ajută organismul, sper să mai joc la nivel înalt cel puţin patru-cinci ani. Oricum, într-un viitor îndepărtat nu mă văd antrenor, ci mai degrabă făcând o muncă la birou. Mi-aş dori să mă întorc la CFR Cluj, într-o funcţie administrativă”.

Aşteaptă să-i vină familia în Italia

Puşcaş e internaţional  de tineret
Puşcaş e internaţional de tineret

De când a semnat cu Bari, Ionuţ a fost mai mult pe drumuri. Din această toamnă lucrurile se schimbă. ”Peste puţin timp vor veni fetele aici, se mută la Bari. E foarte greu să ai familia la distanţă. Fata cea mare va merge în clasa întâi, iar cea mică la grădiniţă. Abia aşteaptă să vină. În plus, Bari e un oraş foarte frumos, liniştit, clima e perfectă, avem soare, marea la doi paşi”, ne-a spus Rada.

Este ghid pentru Puşcaş 


    Puşcaş e internaţional  de tineret
Puşcaş e internaţional de tineret

Din această vară, grupul de români de la Bari s-a mărit. Pe lângă Ionuţ Rada şi Răzvan Zamfir, la gruparea din Serie B a venit şi atacantul George Puşcaş. Puştiul, împrumutat de la Inter pentru un an, va fi luat de Rada ”sub aripa lui protectoare”. ” Voi avea grijă de el pe cât posibil. El este pe un drum bun, sper să crească din punct de vedere sportiv, iar la anul să revină la Inter şi să rămână acolo la prima echipă. Totul depinde doar de el”, a precizat fundaşul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vot legea pensiilor/ FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
image
image
image
image
image
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Universitatea Craiova Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Miodrag Belodedici (Sportpictures) jpg
gina gogean jpg
Cupa Greciei (Facebook) jpg
Kylian Mbappe, PSG (EPA) jpg
Gheorghe Hagi, Romania, Generatia de Aur (Sportpictures) jpg
banner ilie nastase png
image
actualitate.net
image
actualitate.net