A intrat în rândul legendelor

Ultima actualizare:

Angelo Niculescu (93 de ani) a şocat într-un interviu de acum doi ani apărut în Adevărul, în care anunţa că-şi doreşte să moară din cauza singurătăţii şi a problemelor de sănătate.

Tehnicianul a fost “creierul” calificării României la CM din 1970 şi cel care a condus echipa în Mexic, acolo unde şi-au făcut apariţia oameni ca Dinu, Lucescu, Sandu Neagu, sau Nicolae Lupescu. Marele absent s-a numit Dobrin, considerat cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, care nu a jucat nici un minut. “Dobrin era foarte talentat. Dar lipsit de un raţionament adecvat calităţilor. S-a şi văzut asta, când s-a autoizolat de restul marilor fotbalişti, acceptând un anturaj precum cel pe care l-a avut. Nici astăzi nu ştiu ce să cred despre el”, a explicat Niculescu în “Adevărul”, referindu-se la problemele cu băutura ale fotbalistului. Pe lângă performanţele de la naţională sau titlurile cucerite cu Dinamo, tehnicianul e considerat de FIFA ca inventatorul tiki-taka, stil adoptat de Barcelona. “Ideea mi-a venit în felul următor: pregătirea jocului la mijlocul terenului pentru declanşarea acţiunilor ofensive pe spaţiile libere. Eu am făcut asta înaintea Barcelonei”, a povestit mai demult antrenorul.

Cine a fost Angelo Niculescu

  • Născut: 1 octombrie 1921, la Craiova
  • A jucat: 93 de meciuri şi a marcat 3 goluri în Liga I
  • A fost selecţionerul României: între 1967 şi 1972
  • A cucerit ca antrenor: două titluri cu Dinamo (1955, 1965) şi a calificat naţionala la turneul final al CM 1970 şi în sferturile CE 1972

Mâine e înmormântat

Trupul neînsufleţit al lui Angelo Niculescu e depus de ieri la capela Ghencea, iar înmormântarea va avea loc mâine, după ora 12.00, la cimitirul Ghencea Militar. La slujbă vor participa şi nume mari din fotbalul românesc, iar cluburi ca Dinamo şi Steaua sau instituţii ca FRF şi LPF şi-au exprimat regretele şi vor depune coroane de flori la mormânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net