Începutul sfârşitului pentru Barcelona lui Messi?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Se pare că putem vorbi la timpul trecut despre generaţia de aur a Barcelonei, echipă care a fost călcată în picioare de PSG în turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Din 2004, de când Leo Messi a explodat în fotbalul mare, Barca a luat opt titluri în Spania, dar şi patru Ligi ale Campionilor, formaţia catalană condusă de starul argentinian fiind considerată la unison drept cea mai valoroasă din istoria acestui sport. Cum toate lucrurile au şi un sfârşit, declinul iminent al Barcelonei e anunţat de dezastrul de marţi seară de la Paris.

Dincolo de scorul umilitor (0-4) cu care au fost depăşiţi de Paris Saint-Germain, jucătorii campioanei Spaniei au fost nişte umbre ale inventatorilor „tiki-taka”. Am văzut cu toţii că modestul Umtiti nu poate fi comparat cu marele Puyol, anonimul Andre Gomes nu va avea niciodată magia lui Xavi, iar plecarea fundaşului dreapta Dani Alves a lăsat un gol imens în angrenajul Barcelonei. De asemenea, trecerea timpului lasă urme evidente în evoluţiile unor fotbalişti altădată geniali, precum Iniesta (32 de ani), Pique (30 de ani) sau Busquets (28 de ani).

În acest tablou gri, nici măcar Messi nu mai poate face minuni. În meciul de la Paris, argentinianul ajuns şi el la 29 de ani a fost un peşte pe uscat, o epavă de lux eşuată la marginea Senei. Cu disciplină şi ardoare, mijlocaşii PSG-ului l-au anihilat complet pe Messi, sugestivă fiind faza golului doi, plecată de la un dribling ratat al sud-americanului. Dezintegrată, Barcelona lui Messi se apropie de colaps şi are nevoie de un suflu proaspăt, de alţi jucători, dar şi de un alt antrenor, actualul Luis Enrique fiind pe picior de plecare.

Eşecul cu 0-4 de la Paris a intrat în cartea neagră a clubului Barcelona, alături de alte înfrângeri care au lăsat urme adânci în amintirea fanilor. Printre „palmele” primite de-a lungul timpului de FC Barcelona, jurnaliştii iberici au inclus şi victoria Stelei în finala Cupei Campionilor din 1986, obţinută de echipa noastră la penalty-uri. De asemenea, spaniolii şi-au amintit de un 0-7 la general (0-4 şi 0-3) încasat în 2013 de la Bayern München.

Di Maria şi Cavani au marcat de ziua lor


    Di Maria  a deschis scorul
Di Maria a deschis scorul

Doi dintre „călăii” Barcelonei au avut motive suplimentare de a se bucura la final. Astfel, chiar în ziua meciului, adică de Sfântul Valentin, argentinianul Angel Di Maria şi uruguayanul Edinson Cavani au împlinit 29, respectiv 30 de ani. Primul a marcat o „dublă” spectaculoasă în poarta catalanilor, iar cel de-al doilea a închis tabela la 4-0 cu un şut imparabil. Ca urmare, Di Maria şi Cavani au savurat la vestiare torturile pregătite special de staff-ul celor de la PSG.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net