Impresarul lui Pogba a încasat 49 de milioane de euro!

Ultima actualizare:

    Paul Pogba este titular la Manchester UnitedFoto: Guliver/ Gettyimages
Paul Pogba este titular la Manchester UnitedFoto: Guliver/ Gettyimages

FIFA cercetează cel mai scump transfer din istoria fotbalului, cel al lui Paul Pogba, sosit în vara trecută, de la Juventus la Manchester United pentru 105 milioane de euro. Impresarul Mino Raiola a obţinut pe căi ilegale un comision de 49 de milioane de euro din această mutare.

Raiola a încălcat regulamentul FIFA al transferurilor de jucători, fiind în acelaşi timp agentul celor două cluburi şi impresarul jucătorului, când el ar fi trebuit să fie doar reprezentantul fotbalistului. Conducerea clubului Manchester United nu ar fi ştiut că Raiola ar fi reprezentat şi gruparea Juventus şi a plătit pentru transferul lui Pogba 127 de milioane de euro.

El a păcălit clubul italian şi a luat 27 de milioane, dar i-a înşelat şi pe englezi, de unde a primit alte 22, în total 49 de milioane de euro.

Din anchetă s-au aflat şi alte detalii ale contractului lui Pogba la Manchester United: salariul jucătorului în acest an ar fi 10,2 milioane de euro, urmând a ajunge la 13,8 milioane de euro anul viitor. El va primi 2,2 milioane de euro bonus dacă Manchester United se califică în Liga Campionilor şi 1,16 milioane de euro dacă va câştiga Balonul de Aur. Pentru exploatarea imaginii lui Pogba, clubul englez îi va acorda trei milioane de euro, sumă ce va creşte la 3,7 milioane de euro, dacă echipa se califică în Liga Campionilor.

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net