Ilan Shor plăteşte fotbaliştii români din banii de la «Jaful Secolului»

Ultima actualizare:

    La echipa din Orhei, Romeo Surdu este om de bază
La echipa din Orhei, Romeo Surdu este om de bază

Campioana Republicii Moldova, echipa românilor Romeo Surdu, Cristian Bud şi Cornel Gheţi, patronată de controversatul miliardar Ilan Shor, noul primar din Orhei, a reuşit să scoată din Liga Campionilor pe deţinătoarea titlului din Bulgaria, Ludogoreţ Razgrad.

Pentru a înţelege dimensiunea succesului celor de la Milsami, trebuie spus că, în timp ce Ludogoreţ îşi permite să-i plătească lui Prepeliţă un salariu de 500.000 de dolari pe an, la Orhei cel mai mare salariu anual este de 72.000 de dolari, dar există şi jucători care încasează doar 6.000 de dolari pe an.

Milsami n-ar fi reuşit niciodată să spargă supremaţia celor de la Şerif Tiraspol fără aportul lui Ilan Shor, cel care a preluat echipa în 2010. La 18 ani, după moartea tatălui său, Miron, Ilan i-a moştenit afacerile. În primul rând profitabila reţea de duty-free din Moldova, Dufremol, care apare şi pe tricoul lui Milsami.

Shor e departe de imaginea perfectă pe care şi-a construit-o, el având datorii uriaşe, de aproape 300 de milioane de dolari. Este acuzat că ar fi pus la cale „Jaful Secolului”, prin care s-a sustras un miliard de dolari din băncile moldoveneşti. Un raport internaţional îl acuză că, din postura de şef al Consiliului de Administraţie al unei bănci locale, ar fi orchestrat frauda. A fost reţinut o perioadă, apoi plasat în arest la domiciliu, iar ulterior, în iunie 2015, a reuşit să devină primar al Orheiului. Pentru Shor şi-au dat votul 61,97% din alegători.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
mitrita craiova jpg
sorana cirstea la roma jpg
novak djokovic jpg
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net