«Il Luce», noul ţar!

Ultima actualizare:

    Mircea Lucescu a fost fără serviciu doar trei zileFoto: AP
Mircea Lucescu a fost fără serviciu doar trei zileFoto: AP

După 12 ani petrecuţi la Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu este gata de o nouă provocare. Ajuns la 71 de ani, antrenorul român a semnat pe două sezoane cu Zenit Sankt-Petersburg.

Mircea Lucescu a câştigat 22 de trofee cu Şahtior Doneţk în cei 12 ani petrecuţi în Ucraina. În urmă cu trei zile s-a despărţit de ”minerii” lui Rinat Ahmetov, iar luni seară a bătut palma cu noul său club. Antrenorul român s-a înţeles cu ruşii de la Zenit Sankt-Petersburg, echipă care a ratat în acest sezon clasarea pe un loc de Liga Campionilor.

Şefii clubului ex-sovietic i-au oferit un contract pe două sezoane şi un salariu pe măsură: 4 milioane de euro anual. Lucescu a fost tratat în Rusia mai ceva ca un şef de stat. A fost dus de cel mai important om de la Zenit, Aleksey Miller, într-un tur al oraşului, cu un iaht de lux, au luat cina alături de soţii şi au povestit ore întregi despre istoria oraşului, despre artă şi cultură.

”S-a vorbit despre orice, fotbalul a picat în planul doi. Au fost câteva ore extrem de plăcute, destinse, relaxate. Mircea şi soţia lui, Neli, vorbesc foarte bine limba rusă, astfel că discuţiile au alunecat uşor. Cei doi i-au impresionat pe ruşi”, ne-a povestit un apropiat. Negocierile despre preluarea echipei s-au terminat în 20 de minute. Nu au existat tratative din perspectiva salariului lui Lucescu şi nici a perioadei contractuale. La Zenit, Lucescu va antrena fotbalişti de zeci de milioane de euro, întreg lotul existent acum fiind evaluat, potrivit site-ului transfermarkt, la 192 de milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător este brazilianul Hulk, a cărui valoare de piaţă este de 37 de milioane de euro. Pe locul doi în acest top se află belgianul Axel Witsel, 28 de milioane de euro, iar podiumul este completat de fundaşul central Ezequiel Garay, din Argentina, cu o cotă de 23 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net