«Il fenomeno» din Giuleşti

Ultima actualizare:

Deşi a jucat la Paris Saint Germain, unde în 2002 l-a avut adversar direct pe celebrul Ronaldinho, iar apoi la WBA, în Premier League, Teixeira a intrat cu greu în graţiile lui Răzvan Lucescu.

Adus ca mare speranţă în vară, după un sezon bun la Braşov, unde a fost împrumutat de la Metalurg Doneţk, Teixeira părea un transfer ratat. A venit din vacanţă accidentat şi a pierdut toată pregătirea de vară, în primele şapte etape a intrat pe teren doar de două ori, iar fanii şi conducerea deja strâmba din nas.

La toate acestea au pus capac şi zvonurile conform cărora lui Teixeira îi place la nebunie viaţa de noapte din Bucureşti.

Discret, dar sigur, Teixeira a început să revină la antrenamente şi să-şi revendice un loc de titular în echipă. În ultimele opt etape a jucat şapte meciuri, în Europa League a bifat toate cele patru partide, şi a demonstrat cât de fotbalist e. Iar în ultimele jocuri au venit şi golurile, şi nu oricum, ci în stil de mare jucător.

Era să se lase de fotbal

Teixeira a suferit o accidentare gravă, care i-a pus în pericol cariera. Problemele lui au început în 2008, când juca la WBA. Atunci, a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate, care l-a ţinut departe de gazon opt luni. De aceea, WBA l-a împrumutat la Barnsley, iar apoi l-a vândut la Metalurg Doneţk.

Inedit despre... Teixeira

În 2002, după un sezon petrecut la un modest club din Hexagon, Istres, a semnat cu Paris Saint-Germain. N-a bifat însă decât 18 meciuri în trei ani, întrucât Ronaldinho era concurentul său direct pentru un post de titular şi nu avea nicio şansă în faţa brazilianului.

E de origine portugheză, dar s-a născut la Paris. În mod logic, are dublă cetăţenie, franco-portugheză.

După PSG, traictoria lui în cariera a urmat traseul Académica de Coimbra, West Bromwich Albion, Barnsley şi Metalurg Doneţk, până când fostul antrenor al lui FC Braşov, Toni Conceiçao, a reuşit, în 2011, să-l aducă sub formă de împrumut sub Tâmpa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net