Îi încurcă banderola? Căpitani în suferinţă în Liga I

Ultima actualizare:

    Florin Tănase e căpitanul FCSB-ului
Florin Tănase e căpitanul FCSB-ului

Să fii lider pe hârtie nu e de-ajuns. Sunt căpitani la echipe de top din campionatul intern, dar nu se bucură de prestaţii convingătoare sau sunt în conflict cu clubul ori cu suporterii.

Aproape toate candidatele la un loc în play-off în actualul sezon au probleme în ceea ce priveşte autoritatea „şefului” din teren. Vorbim aici despre căpitanul echipei, jucătorul care trebuie să fie un model pentru ceilalţi şi care trebuie să tragă după el întreg angrenajul. Analizând formaţiile care au cele mai mari şanse să se claseze în prima jumătate a clasamentului la finalul sezonului regular, remarcăm evoluţii palide ale căpitanilor sau tensiuni interne care n-au cum să dea rezultate pe termen lung.

*Florin Tănase de la FCSB. Decarul roş-albaştrilor e încă la ani-lumină distanţă de ceea ce se aşteaptă de la el. Florin Tănase întârzie să explodeze în meciurile tari, cu miză, detaliu remarcat inclusiv de patronul Gigi Becali. „Ce să-i fac lui Tănase dacă el nu rezistă la presiune?”, declara de curând finanţatorul FCSB.

*Dan Nistor de la Dinamo. Căpitanul alb-roşilor şi-a demonstrat valoarea în startul actualei stagiuni, dar la el problema e în altă parte. Mai exact, suferinţa lui Nistor vine din strategia clubului de a renunţa uşor la jucătorii importanţi, fiind afectată astfel forţa echipei. Sătul de această situaţie, Nistor a ajuns să se gândească şi el la o plecare.

*Ianis Hagi de la Viitorul. Marele pariu al lui Gică Hagi e chiar fiul său de 19 ani, căruia i-a dat şi banderola de căpitan pentru a-l mobiliza. Din păcate, Ianis n-are deocamdată consistenţă şi continuitate, el remarcându-se doar cu câteva faze sau execuţii izolate. Hagi junior plăteşte încă tribut calităţilor fizice fragile, incompatibile cu fotbalul de cel mai înalt nivel.

*Alex Mitriţă de la Craiova. Olteanul are o situţie similară cu cea a dinamovistului Nistor. Astfel, după ce CSU Craiova a renunţat la piesele grele din sezonul trecut, Mitriţă a rămas să tragă singur la căruţă care scârţâie din toate încheieturile. Peste toate, mijlocaşul echipei din Bănie a ajuns să se certe violent cu proprii suporteri, acesta fiind primul semnal clar al unei iminente despărţiri.

*Andrei Cristea de la Iaşi. Cu veteranul atacant în formă maximă, moldovenii au prins play-off-ul în sezonul trecut. Acum, ieşenii sunt pe penultimul loc în Liga I, contra-performanţă cauzată şi de randamentul slăbuţ al lui Andrei Cristea. Ademenit şi de o presupusă ofertă de la FCSB, acesta n-a marcat deloc în primele patru etape, descătuşându-se abia în a cincea, cu „dubla” din meciul cu Botoşani.

La vârful Ligii I există o singură echipă la care căpitanul îşi face treaba aşa cum trebuie şi care nu are puncte slabe, cel puţin la prima vedere. Este vorba despre portughezul Camora de la campioana CFR Cluj, un fundaş lateral care greşeşte rar şi a cărui autoritate e vizibilă la fiecare meci. De şapte ani la echipa din Gruia, Camora are o relaţie excelentă şi cu conducerea clubului.

Alte două echipe care au ca obiectiv calificarea în play-off se află într-o situaţie delicată în ceea ce priveşte căpitanii. Practic, putem spune că Astra şi FC Botoşani sunt fără căpitani în acest moment, asta după ce Gigi Becali i-a transferat la FCSB pe Alexandru Stan, respectiv Mihai Roman. Banderolele au fost preluate de Florin Bejan (Astra) şi Andrei Burcă (Botoşani), jucători care abia se acomodează cu acest statut privilegiat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net