Iese Argentina din umbra lui Maradona?

Ultima actualizare:
Diego Maradona
Diego Maradona

Dacă va trece astăzi de Belgia în meciul de la Brasilia, Argentina lui Leo Messi se va apropia de Argentina lui Diego Maradona, cel care a condus naţionala „pumelor” către două finale mondiale, în 1986 şi 1990.

Deşi pare greu de crezut, au trecut 24 de ani de la ultima prezenţă a Argentinei în careul de aşi al fotbalului planetar. În 1994, chiar înaintea meciului cu România de la turneul final din America, Maradona spunea adio naţionalei albi-celeste, lăsând în urma sa un gol care n-a fost acoperit până în zilele noastre. Mai exact, de la retragerea marelui Diego, Argentina a plecat cu un gust amar de la fiecare competiţie supremă, în cinci ediţii consecutive atingând maximum faza sferturilor de finală. Acesta este blestemul care roade generaţia lui Messi înaintea duelului de astăzi cu Belgia pentru un loc în semifinalele Mondialului brazilian. Paradoxal, „dracii roşii” ocupă un loc important în cutia de amintiri a lui Maradona. Mai întâi, în 1982, fostul mare decar argentinian juca primul său meci la Mondiale împotriva Belgiei, partidă pierdută de sud-americani cu 1-0. Cu Maradona în vârf de formă, „pumele” şi-au luat revanşa patru ani mai târziu. În semifinalele din Mexic, Argentina se impunea cu 2-0 la capătul unei prestaţii stelare a lui „El Pibe D’Oro”, cel care a marcat ambele goluri ale întâlnirii.

Maradona a adus ţării sale un titlu mondial

La aproape trei decenii de la acea partidă disputată pe celebrul stadion „Azteca” în faţa a 114.000 de spectatori, Argentina şi Belgia se reîntâlnesc într-un moment de graţie al europenilor, Eden Hazard şi compania transformându-se în ultimii ani într-o naţională de temut. De partea cealaltă, „Messi-dependenţa” s-a văzut în toate meciurile Argentinei de la acest turneu final. Starul Barcelonei a marcat de patru ori şi a dat pasa decisivă în prelungirile cu Elveţia, lucru care nu-l încântă deloc pe Maradona. De altfel, fostul selecţioner al „pumelor” a lansat un atac virulent la adresa naţionalei lui Sabella. „Messi e foarte singur în joc şi nu e ajutat deloc. Ceilalţi jucători trebuie să înţeleagă că echipa nu se numeşte «Sporting Messi». Simt ceva foarte ciudat, ca o furie, ca o frustrare, pentru că Argentina poate să joace mult, mult mai bine”, a precizat Maradona.

Diego, interzis la meci de FIFA


    Diego MaradonaFoto: Guliver/Getty Images
Diego MaradonaFoto: Guliver/Getty Images

Conform presei braziliene, Diego Maradona nu va putea să intre astăzi pe stadionul din Brasilia pentru a-şi susţine conaţionalii. FIFA a luat decizia de a-l interzice pe Maradona la zona VIP a arenelor Cupei Mondiale în urma deselor remarci negative pe care argentinianul le are la adresa forului mondial.

Argentina cu MaradonaTurneu final    Performanţă1982    Faza a doua a grupelor (12 echipe)1986    Campioană mondială1990    Vicecampioană mondială

Argentina fără Maradona1994    Optimi de finală1998    Sferturi de finală2002    Faza grupelor2006    Sferturi de finală2010    Sferturi de finală2014    ?

image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net