Ianis Hagi, sabotat de colegi? Rangers, ca și eliminată din Liga Europa

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi
Ianis Hagi

Hagi junior a fost uitat pe bancă și n-a fost lăsat să bată o lovitură liberă în meciul Glasgow Rangers – Leverkusen (1-3) din Liga Europa.

Ianis Hagi va avea viață grea la Rangers în perioada următoare. Se pare că venirea românului și valul de entuziasm creat în Scoția în jurul său nu sunt privite cu ochi buni de o parte a colegilor de echipă.

Șase meciuri din optimile de finală ale Ligii Europa au scăpat joi seară de amânare, iar printre acestea s-a numărat și confruntarea de la Glasgow dintre echipa lui Ianis și nemții de la Bayer Leverkusen. Antrenorul gazdelor, Steven Gerrard, se gândea să-l titularizeze pe Hagi prin prisma evoluției bune a acestuia în precedenta confruntare europeană, cu Braga, dar s-a răzgândit cu câteva ore înainte de fluierul de start. Fanii lui Rangers de pe „Ibrox Park” n-au înțeles decizia lui Gerrard, cu atât mai mult cu cât echipa a fost surclasată pe teren de o grupare mult mai închegată. În cele din urmă, în minutul 68, forțat și de scor (la 2-1 pentru Leverkusen), Ianis a fost trimis în joc în speranța unei răsturnări spectaculoase de situație, așa cum s-a întâmplat cu Braga, când românul a izbutit o „dublă”.

Fiul lui Gică Hagi și-a făcut imediat simțită prezența cu două-trei pase luminoase care au reaprins speranțele suporterilor lui Rangers. Din păcate, a venit o fază care a turnat plumb în picioarele lui Ianis. Mai exact, la o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri lateral dreapta, internaționalul nostru și-a manifestat dorința de a executa, poziția fiind una ideală pentru el. Ei bine, Ianis Hagi (21 de ani) a fost dat la o parte de fundașul stânga Borna Barisic, croatul de 27 de ani considerând că e mai îndreptățit să bată. Barisic n-a tras rău, dar a ratat ținta, însă Ianis a acuzat acest moment delicat, jocul său ulterior fiind unul cu o doză mai mică de entuziasm. Conflictul dintre Barisic și Hagi explică într-un fel și netitularizarea mijlocașului împrumutat de la Genk, o parte a fotbaliștilor de la Rangers simțindu-se nedreptățiți de atenția care i s-a acordat lui Ianis în ultima vreme, o atmosferă ostilă simțită și de antrenorul Gerrard.

Dacă fotbalul din Scoția nu se va opri, așa cum se întâmplă în majoritatea campionatelor europene, atunci Ianis Hagi și colegii săi vor juca mâine, pe teren propriu, marele derby cu rivala Celtic Glasgow. Va fi în primul rând o confruntare de orgoliu, în condițiile în care lupta pentru titlu pare încheiată. Cu opt etape rămase de disputat, incluzând aici și un play-off de cinci runde, Glasgow Rangers are de recuperat 13 puncte (cu un meci mai puțin disputat). În cel mai bun caz, cu o victorie duminică, echipa lui Ianis ar putea reduce deficitul virtual la șapte puncte, considerând că vor câștiga și restanța.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net