Haos la Petrolul după arestarea lui Capră

Ultima actualizare:

    Albin este primul  jucător de la Petrolul  care a părăsit echipaFoto: Mediafax
Albin este primul jucător de la Petrolul care a părăsit echipaFoto: Mediafax

Haos este cuvântul care descrie cel mai bine situaţia din acest moment de la Petrolul. 2014 a pornit cum nu se putea mai bine pentru prahoveni, însă luna decembrie echivalează cu dezastrul. Patronul este în arest, bani în conturile clubului nu sunt.

Nu este obligatoriu ca tot ce începe bine să se şi termine bine. O demonstrează situaţia de la Petrolul, club care avea speranţe uriaşe pentru acest sezon, însă este la un pas de colaps.2014 a debutat cum nu se putea mai bine pentru prahoveni. Patronul Dan Capră a reuşit să dea o lovitură de imagine uriaşă, convingându-l pe Mutu să semneze pe doi ani cu ”lupii galbeni”. A fost o adevărată isterie în rândul fanilor la momentul respectiv, câteva mii de suporteri fiind prezenţi pe stadion la prezentarea oficială a „Briliantului”. Prahovenii nu au rupt gura târgului în retur, însă au existat promisiuni că transferurile din vară vor acoperi golurile din echipă, iar clubul se va bate la titlu.

În mercato din vară lucrurile nu au stat chiar cum şi-ar fi dorit suporterii. Nu s-au adus jucători cu nume mari, dar asta nu a împiedicat companii puternice să-şi dorească asocierea brandului cu cel al prahovenilor. Reversul medaliei a venit imediat după startul sezonul, când cei din Primărie au anunţat că există anumite probleme cu finanţarea echipei.

17 ianuarie. Mutu este  prezentat ca  jucător la Petrolul
17 ianuarie. Mutu este prezentat ca jucător la Petrolul

Din punct de vedere sportiv Petrolul a şchiopătat serios în timpul mandatului lui Răzvan Lucescu, ajungându-se chiar la despărţirea de tehnician. Ca şi când aceste probleme nu ar fi fost de ajuns, acţionarii ”lupilor” au avut de-a face cu justiţia. Concret, fraţii Daniel şi Nicolae Capră, şi Marius Bucuroiu, care este şi directorul general al clubului, au fost arestaţi preventiv în dosarul în care procurorii DIICOT îi acuză de evaziune fiscală şi spălare de bani. Anchetatorii au spus că ar fi vorba de un prejudiciu de 15.400.000 de euro. Sumele ar fi fost însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

17 iunie. Petrolul semnează  ultimul contract  important cu un sponsor
17 iunie. Petrolul semnează ultimul contract important cu un sponsor

Albin deja a semnat cu o echipă din Mexic

Luna decembrie pare să fie cea mai ”neagră” din punctul de vedere al hao-sului care a pus stăpânire pe club. Cu acţionarii la închisoare, echipa pare în derivă. Antrenorul Mulţescu a fost îndepărtat. Pe lângă plecarea tehnicianului, şi jucătorii îşi caută echipe. Primul care a decis să nu mai stea în România este Albin, care a semnat cu Veracruz, în Mexic. Şi Tamuz are gânduri de ducă, existând oferte pentru el din Israel. Pe lângă aceştia, alţi 3-4 dintre titularii ”lupilor” au deja contacte cu alte grupări. Nici Primăria nu pare să dea o mână de ajutor! Dimpotrivă. Autorităţile locale au anunţat că nu mai au bani şi, mai mult decât atât i-au avertizat pe şefii clubului că există riscul să nu le mai cedeze arena „Ilie Oană (n.r. pe care prahovenii joacă meciurile de acasă) în retur, pentru neplata chiriei.

27 noiembrie. Patronul Dan Capră  e arestat preventiv
27 noiembrie. Patronul Dan Capră e arestat preventiv

16 decembrie. Antrenorul  Gigi Mulţescu  este demis  de la echipă
16 decembrie. Antrenorul Gigi Mulţescu este demis de la echipă

Alţi patru jucători pe picior de plecare

Dacă Albin deja a semnat cu echipa mexicană Veracruz, alţi patru jucători de bază ai Petrolului s-ar putea despărţi de echipa ploieşteană. Aceştia sunt Alcenat, care are o sumedenie de oferte din străinătate, Teixeira, care ar putea ajunge la CSU Craiova, Mustivar, care ar putea ajunge într-un campionat din zona  arabă şi portarul Pecanha, care s-ar putea reîntoarce în Brazilia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net