Hai la Euro cu victoria 100

Ultima actualizare:

    Chiricheş va juca  titular diseară contra  nord-irlandezilor
Chiricheş va juca titular diseară contra nord-irlandezilor

Irlanda de Nord e una dintre puţinele ţări europene în care România n-a reuşit să câştige nici un meci de-a lungul timpului. Tricolorii au astăzi şansa de a sparge gheaţa într-o partidă care poate consemna şi depăşirea barierei de 100 de victorii obţinute în deplasare. Mult mai importantă este însă miza calificării la Euro 2016.

Deşi au trecut 30 de ani de la durerosul 0-1 de pe „23 August”, în urma căruia românii au ratat şansa de a participa la Cupa Mondială din Mexic (1986), Irlanda de Nord continuă să reprezinte un coşmar pentru noi. Aceasta pentru că tricolorii nu s-au impus niciodată la Belfast, cedând ambele dispute jucate pe terenul britanicilor, în 1984 şi în 1994. La ultimul eşec, pe bancă era tot Anghel Iordănescu, care pregătea atunci campania strălucitoare de la Mondialul american. Acum, selecţionerul de 65 de ani va încerca să intre încă o dată în cărţile de istorie ca antrenorul cu care România a obţinut a 100-a victorie în deplasare. Până în prezent, din 315 partide jucate “afară”, 99 au fost victorii, 90 s-au terminat la egalitate, restul de 126 fiind înfrângeri.

«Tricolorii» n-au victorie în Irlanda

Lăsând la o parte statistica, naţionala lui “Tata Puiu” e în faţa unui pas uriaş spre Campionatul European din 2016, programat în Franţa. După un parcurs aproape perfect în această campanie, românii îşi pot asigura accesul la turneul final în proporţie de 99 la sută, cu patru meciuri rămase de disputat. 

Meciul din tur de la Bucureşti, câştigat cu 2-0 prin golurile stelistului Paul Papp îi urmăreşte încă pe nord-irlandezi, principala noastră urmăritoare în grupă. “Privind la aceste preliminarii, România este cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o. Dar şi noi suntem mai puternici ca niciodată”, a declarat atacantul McGinn, ilustrând perfect starea de spirit din cele două tabere înaintea confruntării de astăzi de pe arena “Windsor Park”.

Medicii nu l-au putut recupera pe Lucian Sânmărtean

Anghel Iordănescu nu se va putea baza la Belfast pe „dirijorul” Lucian Sânmărtean, poate cel important tricolor în aceste preliminarii. Jucătorul echipei saudite Al-Ittihad n-a reuşit să se recupereze după o accidentare mai veche, astfel că a zis „pas” pentru această acţiune. În ceea ce priveşte echipa de start, selecţionerul României va lua în cursul zilei de astăzi ultimele decizii, dubiile sale fiind provocate tot de problemele medicale ale unor jucători de bază, precum Claudiu Keşeru şi Răzvan Raţ. „E cea mai complexă situaţie de când sunt selecţioner. Pentru că cea mai delicată a fost cea de acum mulţi ani, când am jucat fără 13 jucători în Armenia”, a declarat Anghel Iordănescu, aminintu-şi de meciul din 2004 care a pus capăt celui de-al doilea său mandat la cârma naţionalei.

Nord-irlandezii s-au distrat cu Snow Patrol 

Reprezentativa antrenată de Michael O’Neill e şi ea în faţa unei performanţe istorice. Nord-irlandezii au jucat până acum la trei Mondiale, ultimul în 1986 în dauna noastră, dar n-au nici o prezenţă la Europene. În ciuda acestei presiuni de ordin psihologic, atmosfera în tabăra adversarilor noştri e una extrem de relaxată. Astfel, joi, cu 48 de ore înaintea disputei cu România, nord-irlandezii au primit vizita solistului trupei Snow Patrol, Gary Lightbody. Acesta s-a antrenat alături de jucătorii naţionalei, după care a şi cântat pentru echipa ţării sale, filmuleţul fiind prezentat pe siteul oficial al federaţiei nord-irlandeze.  Referitor la meciul cu România, atacantul Niall McGinn a declarat că echipa României, pe care el şi colegii săi o vor întâlni sâmbătă, în preliminariile Euro-2016, are mulţi jucători talentaţi şi să meciul va fi dificil, însă a menţionat că selecţionata Irlandei de Nord este într-o formă foarte bună, informează irishfa.com. ”Dacă ne gândim la campania de până acum de calificare la Campionatul European, România este probabil cea mai puternică adversară a noastră. Are mulţi jucători talentaţi... ştim cât de buni sunt. Avem totul pregătit pentru sâmbătă şi cu siguranţă va fi o seară dificilă, însă abia aşteptăm să jucăm. Ştim că de această dată lotul este complet, suntem mai puternici ca niciodată”, a spus McGinn.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net