Hagi, patriotul Ligii 1

Ultima actualizare:

    Gică Hagi a cucerit  primul titlu de campion  din cariera de antrenor,  mizând în cea mai mare  parte pe jucători români
Gică Hagi a cucerit primul titlu de campion din cariera de antrenor, mizând în cea mai mare parte pe jucători români

Criza financiară a mai tăiat din importurile echipelor din Liga 1, dar nu cât ne-am fi dorit. Prejudecata întăririi loturilor cu străini rezistă destul de bine, nicio echipă care vrea titlul neplecând la drum fără vorbitori de alte limbi. Tot Hagi a spart şi acest blocaj şi a demonstrat că munca bate talentul, dacă talentul refuză să muncească!

Kevin Boli, fundaşul central în vârstă de 25 de ani cu dublă cetăţenie, franceză şi ivoriană, a fost singura pată de culoare din lotul campioanei Viitorul. Nicio altă echipă care a câştigat titlul în ultimii 10 ani nu s-a mai bazat atât de mult pe jucători români, iar asta dovedeşte o dată în plus cât de legitimă este trupa lui Hagi în revendicarea acestui titlu naţional. Prin comparaţie, ultimele campioane din Liga 1 par venite din părţi îndepărtate, unele mai pestriţe ca altele în ceea ce priveşte componenţa loturilor.

Dinamo, în 2007, a câştigat titlul cu 12 străini în lot, dintre care cei mai importanţi au fost portarul Gaev, fundaşul George Blay, mijlocaşii Ze Kalanga, Fabrice Fernandes, Vojislav Vranjkovic, şi vârful Jean Philippe Mendy. Despre CFR ce să mai vorbim? Ardelenii au fost tot timpul din altă galaxie, filiera străină fiind cea aducătoare de performanţă. Campioanatele din 2008, 2010 şi 2012 au fost dominate şi adjduecate de clujeni datorită unor jucători ca Pereira, Cadu, Tony, Culio, Didi, Fabbiani, Semedo, Yssouf Kone, Bastos şi mulţi alţii.

Nici Unirea Urziceni n-a dat pe afară de patriotism, Dan Petrescu reuşind să aducă în Bărăgan o droaie de străini. Îi amintim la campioana din 2009 doar pe cei decisivi, cum au fost Arlauskis, Brandan, Ricardo, Mehmedovic, Bruno Fernandes sau Jakob Burns. De asemenea, Oţelul Galaţi a ajuns campioană în 2011 pe mâinile lui Grahovac şi picioarele lui Viglianti, Perendja sau John Ibeh. 

FCSB a dezamăgit crunt şi la acest capitol prin patronul ei, Gigi Becali. Un monument declarat de naţionalism şi ortodoxie, latifundiarul una a vorbit şi alta a făcut! A plătit pentru titluri bani grei către jucători de toate naţiile. Astfel, roş-albaştrii datorează titlurile la rând din 2013, 2014 şi 2015 unor fotbalişti ca Georgievski, Martinovic, Nikolic, Adi Rocha, Szukala, Piovaccari, Tatu, Varela sau Arlauskis. Să nu uităm nici de Astra care n-ar fi reuşit minunea de anul trecut fără Boldrin, William De Amorim, Junior Morais, Geraldo Alves, Takayuki Seto, Filipe Teixeira, Mansaly Boubacar şi Damien Boudjemaa. Sperăm că respectivele vor învăţa lecţia predată sezonul acesta de Hagi şi Viitorul, iar în anii următori vom avea campioane tot mai originale.

simeon stalpnicul png

Academia nu scoate decât talente din România

Performanţa Viitorului se datorează şi faptului că echipa mare este o emanaţie a valorilor grupelor de copii şi juniori în care se investeşte masiv de opt ani. Cum acolo sunt aduşi doar puşti români, e pe undeva normal ca şi la echipa din Liga 1 să predomine tot ei. Aceasta a fost şi filosofia “Regelui”, care a adus străini doar pe posturile unde n-a găsit ceva valoros şi autohton. Iar Hagi promite că asta nu e o excepţie. “Vom continua pe această linie, chiar dacă suntem tentaţi să ne şi întărim pentru cupele europene. Tot tinerii mei vor primi prima şansă”, a spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net