Hagi a luat 11.300.000 € în patru ani

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin  este considerat  viitorul star  al naţionalei  României
Răzvan Marin este considerat viitorul star al naţionalei României

Gică Hagi a mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor. Răzvan Marin, noua stea de la Viitorul, va juca în următorii ani pentru una dintre marile echipe ale Belgiei, Standard Liege. Românul trebuie să semneze azi contractul. Cu cei 2,4 milioane de euro pe care îi va primi pentru internaţionalul de 20 de ani, Gică Hagi ajunge la o sumă de 11.300.000 de euro proveniţi doar din transferurile unor puşti de până în 22 de ani.

„Regele” a înfiinţat clubul Viitorul în 2009, iar din iarna lui 2013 a început să vândă jucători. Primul care a părăsit echipa contra unei sume de bani a fost Gabi Iancu, atacant ce a ajuns la Steaua şi a adus trupei dobrogene 500.000 de euro. De atunci şi până acum s-au înregistrat alte zece cazuri ale unor puşti ce au fost transferaţi în ţară şi străinătate, cu toţii aducând 11.300.000 de euro în vistieria Viitorului. Ultima despărţire a fost de Răzvan Marin. Tânărul de 20 de ani, considerat de Gică Hagi ca fiind cel mai bun mijlocaş român, urma să părăsească ieri cantonamentul din Cipru şi să se îndrepte spre Belgia. Aici urmează să efectueze vizita medicală şi, după stabilirea ultimelor detalii, va semna înţelegerea cu Standard Liege. Mutarea sa reprezintă pentru clubul fruntaş din Liga I un plus de 2.400.000 de euro adăugaţi la buget.

Academia de la Ovidiu a început să producă bani

Cu o asemenea sumă de achiziţie, Marin junior urcă direct pe poziţia secundă în clasamentul celor mai avantajoase transferuri reuşite de formaţia constănţeană, primul fiind Manea, cel care a fost dat pentru 2.500.000 de euro la Apollon Limassol, dar împrumutat de ciprioţi la Mouscron.

 „Standard e o echipă importantă din fotbalul belgian şi reprezintă un pas mare în cariera lui Răzvan. Am căutat un campionat unde el să poată juca constant, mai ales că e şi-n lotul naţionalei acum, şi unde să progreseze... Ştiam de câteva luni de interesul celor din Liege şi până mâine (n.r.-azi) mutarea se va concretiza”, a explicat tatăl său, fosta glorie a Stelei, Petre Marin. 

Mijlocaşul de 20 de ani a avut un sezon excelent în Liga I, unde în 20 de meciuri a punctat de patru ori. I-a atras atenţia selecţionerului Daum şi puştiul a marcat chiar la debutul pentru „tricolori”, în meciul cu Armenia, 5-0. El este considerat viitorul star al naţionalei României, chiar Gică Hagi afirmând despre el că va fi cel mai bun mijlocaş din istoria fotbalului românesc.

Manea a adus cei mai mulţi bani

simeon stalpnicul png

Cristian Manea a fost transferat de Viitorul când avea doar 16 ani, ciprioţii de la Apollon Limassol oferind 2.500.000 de euro pentru serviciile sale. Cedarea fundaşului în vara lui 2014 e cea mai mare tranzacţie reuşită de Hagi până acum. Totuşi, cei de la Apollon au preferat să-l împrumute, el îmbrăcând iar tricoul celor de la Viitorul şi acum pe cel al ultimei clasate din Belgia, Mouscron. La data de 4 martie, Manea şi Marin se pot reîntâlni, dar ca adversari, în meciul „lanternei roşii” cu Standard Liege.

Peste zece zile are derby-ul cu Stanciu şi Chipciu

Răzvan Marin poate rivaliza cu foştii stelişti Nicolae Stanciu şi Alex Chipciu, ambii legitimaţi la Anderlecht Bruxelles. Standard se va deplasa pe terenul rivalei din capitala Belgiei la data de 29 ianuarie. Echipa din Liege e în prezent pe locul opt în campionat, având 31 de puncte, cu trei mai puţin faţă de ocupanta ultimului loc de play-off, Charleroi.

Top zece transferuri realizate de Hagi

Total: 11.300.000 euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net