Hagi e deja în primăvară

Ultima actualizare:

    Florinel Coman a fost  cel mai valoros jucător  al celor de la Viitorul în  meciul cu FC Zurich. El are  partide jucate şi în Liga IFOTO: Mediafax
Florinel Coman a fost cel mai valoros jucător al celor de la Viitorul în meciul cu FC Zurich. El are partide jucate şi în Liga IFOTO: Mediafax

Uşor, dar sigur, Academia lui Gică Hagi începe să se impună şi pe plan internaţional. Puştii sub 19 ani de la Viitorul au pătruns printre cele mai valoroase grupări ale continentului, iar în primăvară vor încerca să dea marea lovitură în Europa.

“Regele” Hagi are un nou motiv de mândrie. Pe lângă faptul că grupele sale de copii şi juniori domină de ani buni competiţiile interne, fostul mare internaţional se poate lăuda acum cu o altă performanţă de excepţie. Mai exact, echipa sub 19 ani de la Viitorul e calificată în proporţie de 99 la sută în primăvara europeană a Youth League, un fel de Liga Campionilor pentru respectiva categorie de vârstă. Miercuri, generaţia de tineri fotbalişti născuţi în 1997 şi 1998 a zdrobit-o cu 5-0 pe teren propriu pe FC Zürich, fiind ca şi calificată în play-off-ul Youth League (returul cu elveţienii se dispută la 23 noiembrie, dar se anunţă o formalitate). 

Florinel Coman e vedeta

Astfel, puştii lui Hagi se pot gândi încă de pe acum la o întâlnire şoc în februarie 2017, într-un „baraj” pentru optimile de finală care se va juca într-o singură manşă, la Ovidiu. Viitorul va primi vizita unuia dintre cluburile de top ale Europei, clasat pe locul secund în grupele Youth League, grupe care au aceeaşi componenţă ca cele din Liga Campionilor. După cum arată în prezent clasamentele, Viitorul şi-ar putea măsura forţele cu Juventus, Real Madrid sau Manchester City, echipe care nu mai au nevoie de nici o prezentare.

În victoria zdrobitoare cu FC Zürich, două dintre cele cinci reuşite au fost semnate de Florinel Coman, un atacant pe care Gică Hagi se bazează şi la echipa mare. În acest sezon al Ligii I, Coman a fost de şase ori titular la Viitorul, reuşind să marcheze şi un gol, în luna august, cu ASA Târgu Mureş. Pe lângă Coman, antrenorul Nicolae Roşca beneficiază la grupa Under 19 de alţi şase jucători (Tordai, Băluţă, Casap, Cicâldău, Dumitrescu şi Măţan) cu minute bifate în prima ligă sub comanda lui Hagi.

Duel cu Dragomir de la Arsenal?


    Vlad Dragomir  e titular al  naţionalei  de juniori
Vlad Dragomir e titular al naţionalei de juniori

Una dintre posibilele adversare ale Viitorului în play-off-ul din februarie este Arsenal Londra, asta în cazul în care englezii vor termina pe locul secund grupa din care fac parte. La echipa cu jucători sub 19 ani a „tunarilor” evoluează şi mijlocaşul Vlad Dragomir, una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. În actuala ediţie din Youth League, Dragomir e un jucător de bază la Arsenal, având un gol marcat în meciul cu FC Basel din luna septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net