Grecii au interzis la fotbal până se calmează

Ultima actualizare:

    Poliţia a fost  nevoită să intervină  pentru a dispersa  fanii de pe teren la derby-ul Greciei
Poliţia a fost nevoită să intervină pentru a dispersa fanii de pe teren la derby-ul Greciei

Suporterii greci au fost tot timpul unii dintre cei mai fanatici din lume, dar ce se întâmplă în aceste zile la Atena e scăpat de sub orice control. Bătaia dintre fani, dar şi dintre conducătorii lui Panathinaikos şi Olympiakos, a lăsat urmze grave.

Panathinaikos – Olympiacos e un derby pe care orice iubitor al fotbalului trebuie să-l vadă măcar o dată în viaţă, dar nu acum. Jocul de duminică, în care gazdele au învins cu 2-1, va rămâne mult timp în memoria fanilor. Susţinătorii lui „PAO”, de fapt nişte huligani de primă mână, şi-au asaltat  rivalii cu torţe şi rachete, au alergat jucătorii adverşi pe gazon şi au atacat poliţia cu lanţuri şi bare de fier. Ca şi când acest lucru n-ar fi fost de ajuns, la şedinţa de marţi, întrunită ad-hoc de şefii Ligii Profesioniste, preşedinţii celor două mari rivale n-au reuşit să se ridice deasupra unor suporteri de rând. Vangelis Marinakis, de la Olympiakos, şi Giannis Alafouzos, de la Panathinaikos, s-au luat la ceartă şi apoi la pumni, direct în conferinţă, al doilea ieşind cel mai şifonat.

S-au întrerupt primele trei ligi

Întrunirea a fost sistată pe loc, iar Guvernul de la Atena a spus stop joc prin chiar ordinul premierului Alexis Tsipras. Este a treia oară în acest sezon când din cauza unui fan omorât şi a unui arbitru bătut de ultraşi cu bâte de baseball, prima liga este întreruptă. În Grecia sunt legitimaţi trei jucători români, Costin Lazăr, la Panaitolikos, Răzvan Raţ, la PAOK Salonic şi Dorin Goian, la Asteras Tripolis, dar şi Răzvan Lucescu, ca antrenor al lui Skoda Xanthi. Aceştia se vor pregăti normal, dar fără să joace, în aşteptarea ridicării interdicţiei guvernamentale.

Lucescu nu se teme de violenţe

Răzvan Lucescu, antrenorul român de la Skoda, crede că totul e temporar. “Eu sunt destul de departe, la Xanthi, şi aici e foarte linişte. N-am de ce să-mi fac probleme. Din ce am înţeles, s-a suspendat doar etapa din weekend, pentru calmarea spriritelor, dar săptămâna viitoare jucăm în Cupă şi tot ce mă interesează e să trecem de Heraklion”, a spus Lucescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net