Gol în Liga I după 2.436 de zile

Ultima actualizare:

    În această vară, Juan Culio a revenit la CFR Cluj, echipă cu care a câștigat de două ori titlul de campion, trei Cupe și două Supercupe ale României Foto: Mediafax
În această vară, Juan Culio a revenit la CFR Cluj, echipă cu care a câștigat de două ori titlul de campion, trei Cupe și două Supercupe ale României Foto: Mediafax

Achiziţiile celor de la CFR marchează pe bandă rulantă, printre cei care au venit în vară şi şi-au trecut deja numele pe lista marcatorilor fiind şi Culio. Ardelenii sunt neînvinşi după trei etape din noul sezon şi visează deja la titlul de campioni, unul pe care nu l-au mai câştigat de şase ani.

CFR a fost printre cele mai active pe piaţa transferurilor în această vară. Şefii au întărit întâi banca tehnică, prin aducerea lui Dan Petrescu, şi apoi au bifat 17 transferuri. Echipa s-a sudat în timp record, fiind neînvinsă în amicale, şi păstrându-şi invincibilitatea şi-n jocurile oficiale. Până acum s-au scurs trei etape şi bilanţul e unul pozitiv:  o remiză şi două victorii. În primul meci, cu Botoşani, 1-1, a punctat Hoban, nou sosit în Gruia, apoi cu Viitorul, 2-0, Urko Vera, proaspăt transferat din Spania, a înscris şi el. A urmat disputa cu Gaz Metan, 3-0, iar primul gol a venit din penalty din partea lui Culio.

Argentinianul a scris istorie în tricoul „vişiniu” în perioada 2007 – 2011 câştigând două titluri, trei Cupe şi două Supercupe. După un periplu prin Turcia, spaţiul arab şi Spania, s-a întors „acasă”. Golul său din jocul cu medieşenii a fost şi primul pentru el de la reîntoarcerea la formaţia din Ardeal şi a venit la o distanţă de 2.436 de zile faţă de precedenta reuşită din Liga I. La data de 28 noiembrie 2010 el înscria în faţa Stelei, 2-2.

„Jucători noi, antrenor nou, nu mi-a fost uşor să găsesc soluţia şi nici acum nu ştiu dacă am găsit-o pe cea mai bună. Important e să ai o balanţă, să ataci, dar şi să te aperi bine. E posibil să continuăm în formula asta fiindcă la mine nu se aplică regula prin care echipa câştigătoare nu se schimbă”, a spus antrenorul Dan Petrescu. „Avem foame de trofee, cu toţii. Eu, cel puţin, n-am mai câştigat de mult nimic şi sincer îmi doresc foarte mult să mai am un titlu”, a anunţat şi Deac, unul dintre „veteranii” echipei, CFR-ul obţinând ultima dată laurii de campioană în 2012.

«Bursucul» şi-a apărat rivalul 


    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Clujenii au învins la Mediaş, 3-0, iar fanii locali i-au cerut demisia antrenorului Cristi Pustai, în timp ce clubul e la un pas de faliment. „Cred că glumeau, că nu poţi să ceri după trei etape să plece un om care a făcut istorie la acest club. Dar, nici de glumă nu e bună”, a comentat Petrescu. „Măcar să plătească bilet. Nu sunt deranjat de aceste scandări. Demisia poate să o ceară oricine”, a spus şi Pustai.

Vine şi Arlauskis? 


    Giedrius Arlauskis
Giedrius Arlauskis

Dan Petrescu l-ar dori în lot şi pe fostul său elev de la Unirea Urziceni, Arlauskis. Portarul de 29 de ani e acum în Anglia, la Watford, dar e o eternă rezervă şi chiar a fost împrumutat la Espanyol, dar nici aici nu s-a impus. Arlauskis a bifat ultima prezenţă în Liga I la FCSB în perioada 2014 – 2015, iar acum ar fi tentat să revină în România, mai ales că a avut o relaţie foarte bună cu Petrescu. El ar veni ca titular la CFR, deşi în echipă sunt acum patru goalkeeperi, Vâtcă, Duka, Rus și Mincă, dar ultimul e pedepsit pentru comportament nepotrivit în cantonament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net