Gloria Buzău, suspendată 14 ani pentru trucarea unor meciuri

Ultima actualizare:

    Ion Viorel nu va mai putea sta pe bancă timp de doi ani Foto: sportpictures.eu
Ion Viorel nu va mai putea sta pe bancă timp de doi ani Foto: sportpictures.eu

Echipa din Liga a II-a Gloria Buzău a intrat în colimatorul UEFA în toamna lui 2014, ancheta fiind preluată de FRF. După luni de cercetări, comisiile au dat acum decizia. Au fost pedepsiţi toţi cei din staff-ul tehnic şi 14 jucători, sancţiunea generală fiind de 14,5 ani şi o amendă cumulată de peste 200.000 de euro.

Din vara lui 2014, timp de un an, buzoienii au înregistrat scoruri fluviu în partide din eşalonul secund, dar şi-n jocurile de verificare dintr-un stagiu din Turcia. UEFA s-a sesizat după ce zeci de mii de euro s-au pariat online la case din Asia, un total de 18 dispute fiind descoperite în neregulă, zece în liga secundă şi opt în amicale. 

Comisia de Disciplină a dat verdictul, unul istoric pentru fotbalul autohton. Cei mai “şifonaţi” au fost antrenorul principal Ion Viorel şi secunzii săi Romică Bunică şi Marian Roşu. Ei nu mai au ce să caute în fotbal timp de doi ani şi vor trebui să plătească câte 200.000 de lei. Ion Viorel susţine că totul este făcut pentru a-l intimida, fiindcă el candidează acum pentru postul de primar al Buzăului. “Vioară” ameninţă că va face o plângere la DNA, unde va denunţa legăturile mafiote dintre FRF şi partidele politice, dar şi că va face recurs la această sentinţă şi va muta procesul în civil. Totuşi, el e acuzat pentru o serie de jocuri desfăşurate pe vremea când nu visa la scaunul de edil.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net