Gigi Becali îşi ia acasă nocturna din Ghencea

Ultima actualizare:

    Steliştii sunt evacuaţi de pe arena  care i-a găzduit timp de 30 de ani, iar  patronul pleacă şi cu obiectele în care a investit
Steliştii sunt evacuaţi de pe arena care i-a găzduit timp de 30 de ani, iar patronul pleacă şi cu obiectele în care a investit

Rar trece o zi fără scandal la Steaua. După ce s-a tot vorbit zilele acestea despre problema antrenorului Mirel Rădoi, director sportiv în acte din cauza lipsei de licenţă PRO, acum, campionii sunt ”prinşi” în alt scandal. Unul mai vechi, dar reluat cu arme noi.

Oficialii clubului sportiv i-au somat să nu mai folosească denumirea FC Steaua, patronul Becali i-a refuzat, aşa că cei de la MApN, proprietarii arenei din Ghencea, au decis să-i dea afară. Cu mai puţin de o săptămână înainte de primul meci oficial al noului sezon, Supercupa României, cu ASA Târgu-Mureş, campionii au mari probleme. Nu neapărat de lot, ci administrative.

Steliştii vor juca  de acum doar pe  Arena Naţională
Steliştii vor juca de acum doar pe Arena Naţională

Asta pentru că oficialii echipei lui Becali se văd nevoiţi să caute de zor terenuri de antrenament pentru echipă. Motivul este unul simplu: a fost reluat scandalul cu cei de la MApN, care le-au interzis categoric să se pregătească pe stadionul din Ghencea, arenă care le aparţine. Sămânţa de scandal în acest caz a fost tot numele echipei.

”Cei de la CS Steaua ne-au solicitat să renunţăm la denumirea de FC Steaua Bucureşti, de la Registrul Comerţului, pentru a ni se permite accesul pe arena din Ghencea, dar acest lucru este imposbil. Nu putem face aşa ceva. Şi pentru că am refuzat, atunci ei au luat decizia de a ne da afară”, a explicat, la Digisport, preşedintele executiv Valeriu Argăseală.

În această situaţie, campionii caută stadioane pe care să facă antrenamente, pentru că meciurile oficiale de pe teren propriu au decis deja că le vor disputa pe Arena Naţională.

”Cei de la CS Steaua ne-au comunicat că nu sunt de acord ca noi să continuăm să ne pregătim în Ghencea, aşa că suntem nevoiţi să găsim soluţii. Una dintre acestea este Mogoşoaia”, a punctat Argăseală.

Roş-albaştrii părăsesc astfel terenul din Ghencea după 30 de ani petrecuţi acolo, dar nu pleacă cu mâna goală. Patronul Gigi Becali este gata să ia acasă tot ce îi aparţine. ”Nocturna este a mea! Eu am cumpărat-o. Tot ce e la tribuna oficială, lifturi, lumini, camere de luat vederi, tot ale mele sunt pentru că le-am cumpărat de la executorul judecătoresc. Îi vom notifica pe cei de la CS Steaua că ne vom retrage toate lucrurile de acolo. Noi nu am vrut să se ajungă aici, dar dacă aşa vor, n-avem ce face. Nu ştiu dacă au bani ca să le cumpere ei”, a declarat patronul echipei.

Supercupa, pe ruina «Farul»

Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au decis marţi (30 iunie) ca primul meci al acestui sezon, Supercupa României, să se dispute la Constanţa. Stadionul Farul este o adevărată ruină în acest moment, însă federalii au luat această hotărâre de teama ca meciul dintre Steaua şi ASA Târgu-Mureş, campioana, respectiv vicecampioana din sezonul trecut, să nu se dispute pe un stadion gol. Oficialii FRF speră ca miercuri, 8 iulie, pe stadionul Farul să fie prezenţi măcar 10.000 de oameni.

Au mai fost alungaţi acum 4 ani

Aceasta nu este prima dată în istoria recentă a Stelei când echipa se mută dintr-un oraş în altul. În 2011, când Steaua era pregătită de Ronni Levi, formaţia a traversat o perioadă asemănătoare. Atunci, steliştii au jucat meciurile de pe teren propriu fie la Constanţa, pe stadionul Farul, fie la Buzău. S-a pus chiar problema ca anumite meciuri să le dispute pe arena din Ploieşti, în momentul în care clubul avea terenul suspendat.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net