Gică Popescu: "Numirea unui nou selecţioner este o mutare politică, pe care numai proştii nu o văd"

Ultima actualizare:

    Gică Popescufoto: Click!
Gică Popescufoto: Click!

Fostul internaţional Gică Popescu a declarat că Federaţia Română de Fotbal a făcut o mutare politică în ceea ce îi priveşte pe selecţioneri. Conducătorii forului nu şi-au asumat faptul că pe Christoph Daum l-au numit ei, mutând subiectul "în curtea Comisiei Tehnice", iar în cazul alegerii lui Cosmin Contra au procedat la fel.

"E bine că s-a ales un antrenor român. Am spus mereu că avem antrenori care pot fi selecţioneri, au decis acum să fie Cosmin. Să dea Dumnezeu să reuşească, să ducă naţionala la turnee finale. Dar nu va avea o misiune uşoară, pentru că preia o naţională demoralizată şi debusolată. Sunt multe lucruri de rezolvat. Sper să aibă inspiraţie, pentru că asta a fost una dintre problemele lui Daum, a vrut să joace nemţeşte cu jucători români. Nu se poate ca Alibec şi Budescu să lipsească, fiindcă au calităţi incredibile. Actuala conducere a federaţiei a făcut o mutare politică în materia selecţionerilor, fiindcă de acolo vine, din politică. A pus antrenorul echipei naţionale, dar când a trebuit să-l dea afară a mutat subiectul în curtea Comisiei Tehnice. De asemenea, a procedat la fel şi cu numirea unui nou selecţioner. Este o mutare politică, pe care numai proştii nu o văd. S-au spălat pe mâini. L-au dat afară pe Daum la indicaţiile Comisiei Tehnice şi l-au pus pe Contra în acelaşi mod. Nu şi-au asumat că pe Daum l-au investit ei", a afirmat Popescu, potrivit digisport.ro.

Conducerea FRF a convenit săptămâna trecută cu germanul Christoph Daum încetarea colaborării. Daum era selecţionerul României din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativă a disputat zece meciuri (opt oficiale, două amicable) şi a înregistrat trei victorii, trei remize şi patru înfrângeri. La 4 septembrie, selecţionata României a fost învinsă de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Duminică, FRF a ajuns la un acord cu Cosmin Contra pentru postul de selecţioner. Acordul urmează să fie aprobat, vineri, de Comitetul Executiv al FRF.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net