Germania e pe locul 1, neamţul nostru, pe 42

Ultima actualizare:

    România a încheiat  sezonul cu o  victorie, 3-2 cu Chile FOTO: Mediafax
România a încheiat sezonul cu o victorie, 3-2 cu Chile FOTO: Mediafax

FIFA a dat publicităţii ierarhia echipelor naţionale la data de 1 iulie 2017 şi avem parte de mari surprize. Unele care ne lasă reci, dar care în comparaţie cu salturile făcute de adversare ne fac să înghiţim în sec. Performanţa Germaniei lui Joachim Low e de admirat, dar demonstrează că oricât am vrea să fim de nemţi, dacă îi alegem pe cei mai slabi să ne ajute la copiat, nu vom reuşi!

Germania a câştigat Cupa Confederaţiilor după trei victorii şi un egal, iar punctele acumulate au fost decisive. Succesul din Rusia le-a permis nemţilor să urce două locuri, peste greii din America de Sud, Brazilia şi Argentina, care au căzut pe 2, respectiv 3. Nu că ne-ar durea prea mult realizările lui Draxler şi compania, dar faptul că s-au obţinut într-un moment de reconstrucţie a „Mannschaft-ului” ne determină să ne întrebăm de ce noi nu reuşim să ne ridicăm nici măcar la un nivel decent, deşi avem la conducere tot un „amiral” german? Probabil nici Daum nu ştie şi devine tot mai clar că au reuşit federalii să-l românizeze pe el, înainte să ne transforme tehnicianul pe noi în nemţi. Victoria fără glorie din amicalul cu Chile, scor 3-2, ne-a urcat totuşi patru locuri în clasament, până pe locul 42, unde suntem la egalitate cu Serbia şi puţin peste Burkina Faso, Haiti sau Panama. 

Nu e însă nicio mândrie, Chiricheş şi compania uitându-se tot în sus la şase echipe africane: Nigeria, Camerun, Tunisia, DR Congo, Egipt şi Senegal. Tot deasupra noastră sunt Peru, care nu s-a mai calificat la un CM de 35 de ani, Irlanda de Nord şi Iran. În schimb, Polonia, coşmarul nostru din grupa de calificare pentru turneul final din 2018, a făcut un salt uriaş, până pe 6, cea mai bună clasare din istoria leşilor. Andorra a urcat 57 de locuri şi ameninţă Top 100, Curacao e pe 68, iar Mauritania pe 81, orice fiind posibil dacă vom continua seria meciurilor oficiale fără victorie. Cele trei puncte chinuite de la Erevan, singurul succes pe puncte din ultimele 21 de luni, nu ne pot ţine prea mult timp între primele 50 de naţionale ale lumii, tricolorii riscând în curând o prăbuşire! Bine că vine tot un meci cu Armenia, pe 1 septembrie, şi ne vom păstra în lumea a doua a fotbalului mondial!

Hagi şi compania au dus România pe locul 3

simeon stalpnicul png

Când ne uităm la actualul clasament FIFA ne vine greu să credem că la un moment dat ne aflam în vârful piramidei, nu la mijlocul ei, bătându-ne cu pleava să rămânem acolo! În septembrie 1997, „Generaţia de Aur” a lui Hagi, Popescu şi Adrian Ilie s-a clasat pe locul 3 în acest clasament mondial al echipelor naţionale. Data coincide cu preliminariile pentru Campionatul Mondial din Franţa 1998, unde ne-am calificat după nouă victorii, un egal şi nicio înfrângere într-o grupă cu Irlanda, Lituania, Macedonia, Islanda şi Liechtenstein.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net