Germania - Argentina, finala de 35.000.000 $

Ultima actualizare:

    Germanul Klose a devenit  golgheterul absolut al  Campionatelor Mondiale  de fotbal, putându-şi  îmbunătăţi recordul  în finala de mâineFoto: REUTERS
Germanul Klose a devenit golgheterul absolut al Campionatelor Mondiale de fotbal, putându-şi îmbunătăţi recordul în finala de mâineFoto: REUTERS

Germania - Argentina nu este doar un meci al orgoliilor, jucat pe masă cu un trofeu care rareori se câştigă mai mult de o dată în viaţă. Deşi aparent se ştie totul despre finala Mondialului, vă oferim partida anului în 11 puncte speciale.

Fondul total de premii la CM a fost mărit cu 37% faţă de cel din Africa de Sud, din urmă cu patru ani. Astfel, s-a ajuns ca cele 32 de echipe participante să împartă între ele 576 de milioane de dolari. Din această sumă, campioana mondială va lua 35 de milioane de dolari, iar finalista 25 de milioane de dolari.Fiecare dintre cele două echipe a câştigat ultimul ei CM după ce a bătut-o în finală pe cealaltă. Argentina a ieşit campioană mondială în Mexic 1986, trecând cu 3-2 de Germania de Vest, iar Germania a câştigat titlul mondial în Italia 1990, după ce a bătut Argentina cu 1-0.

În 1986, când Argentina lui Maradona a câştigat ultimul titlu, Messi, vedeta din acest moment a echipei, nici nu era născut. În 1990, când Germania câştiga ultimul ei titlu mondial, Kroos, Schürrle, Gotze şi Mustafi nu erau născuţi, iar golgheterul Muller avea un an.Dacă Germania va câştiga titlul mondial pe Maracana va deveni prima echipă europeană din istorie care reuşeşte asta pe continentul american.Finala dintre Germania şi Argentina este a 20-a la un Campionat Mondial şi doar a noua disputată între echipe de pe continente diferite. Doar două au fost jucate între echipe sud-americane, iar restul de nouă au fost afaceri pur europene.  Asiaticii şi africanii n-au atins  niciodată această fază a competiţiei.Argentina o conduce detaşat pe Germania la meciurile directe, 9-6, doar cinci meciuri încheindu-se la egalitate. La goluri marcate, cele două echipe sunt egale: 28-28.Germania a marcat cele mai multe goluri la acest turneu final, 17, devenind totodată şi echipa cu cele mai multe goluri înscrise în istoria CM, 223. În schimb, Argentina a marcat doar opt goluri la acest CM.Alejandro Sabella, selecţionerul sud-americanilor, s-a apucat de antrenorat abia în urmă cu cinci ani, la vârsta de 54 de ani. Înainte să fie numit la naţionala Argentinei, în 2011, n-a mai condus-o decât două sezoane pe Estudiantes.Cristina Fernández de Kirchner, preşedintele Argentinei, nu va veni la Rio de Janeiro pentru a viziona din tribune finala, deşi a fost invitată. Aceasta a spus că are o infecţie la gât şi nu poate călători.Gisele Bundchen, fotomodelul brazilian cel mai bine plătit în lume la ora actuală, va decerna mâine seară trofeul câştigătoarei competiţiei. Gisele este soţia unuia dintre cei mai buni jucători de fotbal american, Tom Brady.Un bilet pe piaţa neagră la finala dintre Germania şi Argentina costă 5.000 $. Speculanţii au mărit preţurile pentru că la Rio de Janeiro au ajuns 100.000 de argentinieni.

Argentinianul Messi  are şansa de a cuceri,  duminică, singurul titlu  major care-i lipseşte din  palmares, cel mondial
Argentinianul Messi are şansa de a cuceri, duminică, singurul titlu major care-i lipseşte din palmares, cel mondial

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net