«Gemenii golului» o duc pe Dinamo spre titlu

Ultima actualizare:

    Fotografii: David Muntean/ sportpictures.eu
Fotografii: David Muntean/ sportpictures.eu

Aproape jumătate din golurile lui Dinamo în acest sezon poartă semnăturile atacanţilor Harlem Gnohere şi Marcel Essombe. Cei doi au înscris împreună de 15 ori, nici măcar o dată din penalty.

„Câinii” lui Mircea Rednic n-au avut milă de Concordia Chiajna în penultima etapă a sezonului regulat, ilfovenii plecând din „Ştefan cel Mare” cu patru goluri încasate. Victoria categorică (4-0) a lui Dinamo a fost în primul rând opera celor doi atacanţi de culoare ai alb-roşilor. Ca de obicei, Gnohere şi Essombe n-au jucat în acelaşi timp (de această dată, camerunezul a fost titular), dar acest aspect nu i-a împiedicat să puncteze pe tabela de scor. Essombe a reuşit chiar o „dublă”, iar unul dintre goluri candidează la titlul de cel mai frumos al stagiunii. Intrat în locul colegului său în minutul 66, „Bizonul” Gnohere şi-a făcut un cadou minunat în ziua în care a împlinit 28 de ani. Francezul a marcat golul de 4-0, după care a sărutat stema clubului.

„A fost ca să-mi arăt dragostea pentru Dinamo. Sunt de şapte luni în România şi vreau să termin sezonul aici şi să câştig ceva cu Dinamo. Unde voi pleca? La Real Madrid!”, a spus Gnohere cu zâmbetul pe buze. Dacă perechea Gnohere – Essombe va continua în această manieră şi în play-off, echipa lui Mircea Rednic poate emite pretenţii îndreptăţite la titlu. Cei doi dinamovişti se pot lăuda cu faptul că au dat 15 goluri până acum, toate fiind din acţiune. De altfel, eliminând penalty-urile, Gnohere şi Essombe sunt lideri într-un clasament al celor mai eficiente cupluri din campionatul nostru, peste Hora – Răduţ de la Pnadurii şi Lopez – Jakolis de la CFR Cluj. 

«Câinii» sunt neînvinşi de 10 meciuri

Cu cele două victorii oficiale din acest an (1-0 cu Botoşani şi 4-0 cu Chiajna), Dinamo a ajuns la 10 meciuri consecutive fără înfrângere în competiţiile interne, nouă în campionat şi unul în Cupă. Ultimul eşec al dinamoviştilor a fost consemnat la 2 noiembrie 2015, 1-5 acasă cu Viitorul lui Gică Hagi.

Meciul cu Astra, derby pentru locul 1

Astra şi Dinamo, primele două clasate în acest moment, se vor întâlni duminică la Giurgiu într-un meci direct pentru stabilirea campioanei sezonului regulat. Cum „astralii” au trei puncte avans, dinamoviştii au nevoie de o victorie, indiferent de scor, pentru a porni în play-off din poziţia de lider.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net