«Gaura» de 24 milioane € în Liga I

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin este unul dintre tinerii de  viitor din Liga I
Răzvan Marin este unul dintre tinerii de viitor din Liga I

Din punct de vedere valoric, campionatul care a început vineri pare să fie unul dintre cele mai slabe din din ultimii ani. Luând în calcul valoarea de piaţă a plecărilor şi venirilor, Liga I a pornit la drum cu un deficit de peste 24 de milioane de euro.

Campania de transferuri din această vară se va întinde până la 5 septembrie, însă e greu de crezut că echipele se vor mai întări considerabil. La data disputării primei etape, bilanţul ferestrei de „mercato” este una dezastruoasă pentru fotbalul românesc. Practic, 12 din cele 14 protagoniste s-au despărţit de jucători importanţi fără să achiziţioneze alţii de aceeaşi valoare. 

Paradoxal, cele mai bune exemple în acest sens sunt oferite chiar de campioana şi vicecampioana sezonului trecut. Astfel, de la Astra au plecat nume grele precum Găman, Queiros sau Seto, înlocuiţi cu anonimi precum Fabricio, Vangjeli sau Balaure. La Steaua lucrurile sunt mult mai grave, roş-albaştrii renunţând la jucători de 11,6 milioane de euro (în frunte cu Varela, Chipciu şi Papp), sub comanda lui Reghecampf ajungând în schimb Golubovic, Aganovic şi „Popeştii” de la Timişoara. 

Dinamo şi Pandurii sunt alte echipe care şi-au pierdut vedetele de anul trecut, în timp ce la capitolul sosiri bate vântul. Mergând mai departe, pe minus sunt în acest moment majoritatea formaţiilor, cu două excepţii, numite Viitorul şi Gaz Metan. În ceea ce priveşte echipa lui Hagi, „Regele” a transferat mulţi jucători de perspectivă, fără vreun nume care să iasă în evidenţă. În schimb, a plecat Ianis, care se poate dovedi în curând o pierdere mult mai grea decât cota de piaţă pe care o are fiul lui Hagi în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net